Усмішка, що торкається душі: допомоги потребує маленька Аня Антоляк З Тернополя (Відео)

У рамках авторського проекту “Світло надії” студія “Файного міста” продовжує знайомити глядачів з людьми, які потребують нашої з вами допомоги. Сьогодні відбулася зустріч з неймовірно світлою та красивою дівчинкою Анею, у якої спастичний тетрапарез, та її матусею Вікторією Антоляк. Жінка каже, за здоров’я донечки борються щодня і вірять, що їхня крихітка матиме повноцінне майбутнє.

Історія маленької Ані розпочалася ще до її народження. Вагітність у пані Вікторії проходила добре… до 8,5 місяців. На 34-му тижні вагітності відбулося відшарування плаценти, далі – кровотеча та кесарів розтин. Опісля появи на світ, немовля перебувало 10 днів у реанімації під апаратом ШВЛ.

Після реанімації ми потрапили у відділення для недоношених дітей. І з місяця часу ми вже були у невропатолога”, – пригадує Вікторія Антоляк.

Мама дівчинки розповідає, спочатку лікарі заспокоювали. Мовляв, дитина активна, добре реагує, тож все має бути добре. Та вже через кілька місяців батьки занепокоїлися.

“В шість місяців лікарі вже почали говорити нам, що є проблеми. Тоді ж ми вперше поїхали у Трускавець на реабілітацію. Ми очікували, що дитині стане краще, та цього не сталося. Звідти ми повернулися, дитина навіть голови не тримала, пішли в регрес.”, – каже мама Ані.

Відтоді у батьків дівчинки розпочалися постійні пошуки реабілітаційних центрів, хороших спеціалістів та фахівців. Вікторія та Юрій Антоляк зверталися куди тільки можна було, об’їздили багато міст України.

“Ми дуже багато їздимо по різних реабілітаційних центрах. І насправді, коли виникає така проблема для батьків, вони шукають кожен своє. Ми були і у Харкові, і в Чернівцях, і у Трускавці. Вартість одного курсу реабілітації становила 16 тисяч гривень. Ми дуже багато їздили, але насправді, минуло 4 роки і ми зупинилося на одних центрах, куди стараємося їздити кожні три місяці”, – розповідає Вікторія Антоляк.

На жаль, чотирирічна Аня досі не розмовляє. Тож зараз батьки всі свої сили кинули не лише на фізичний, а й на розумовий розвиток дитини. І сьогодні основний акцент робиться на психологічному стані Ані. Дівчинка займається з логопедами, з психологами та іншими спеціалістами.

“Результати є. Насправді, результати є, але це все величезна щоденна праця батьків, фахівців та Ані зокрема. Це все збирається по краплиночці, по грамульці. Це величезний механізм, і коли кожен робить свою роботу, тоді, дасть Бог, ми дійдемо до тієї заповітної мети.

Окрім Анічки, у родині Антоляк є ще старший синочок Матвій. Хлопчик допомагає батькам у всьому і дуже мріє, що його сестричка буде здоровою.

Якщо у вас є можливість підтримати родину Антоляк – зробіть це. Більш детально про історію Ані Антоляк дізнавайтеся у відеоматеріалі “Файного міста”.

Реквізити для допомоги:

Картка банку: 5168 7573 9781 2431

Нагадуємо, студія “Файного міста” започаткувала проєкт “Світло надії”, у рамках якого розповідаємо про людей, які опинилися у складній ситуації та потребують нашої з вами допомоги.

Якщо вам, вашим близьким чи знайомим потрібна допомога, ви можете написати нам на сторінці “Файного міста” у Фейсбук або ж зателефонувати за номером телефону: 067-799-39-77 або 096-46-097-98.

Читайте також: Світло надії: допомоги небайдужих потребує Ольга Воробйова та її 7-річний син Макарчик (Наживо)

Exit mobile version