Світло надії: допомоги небайдужих потребує Ольга Воробйова та її 7-річний син Макарчик (Наживо)

Проєкт “Файного міста” “Світло надії”: допомоги небайдужих потребує Ольга Воробйова. Жінка виховує 7-річного сина Макарчика, якому лікарі поставили діагноз ДЦП. Хлопчик потребує лікування та реабілітації. Лікарі відзначають, у дітей раннього віку високий потенціал головного мозку до регенерації. Тому, чим раніше дитина розпочне лікування, тим суттєвіші будуть результати.

 Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео Ви можете також на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

Довідково: дитячий церебральний параліч або ДЦП – це комплекс порушень, що впливають на здатність людини рухатися, підтримувати рівновагу та поставу. Церебральний параліч розвивається внаслідок порушення нормального розвитку центральної нервової системи або пошкодження головного мозку, що вражає здатність контролювати свої м’язи. Прояви захворювання різноманітні, і відповідають важкості стану дитини з ДЦП: від потреби у сторонній допомозі впродовж всього життя, до здатності ходити, використовуючи спеціальні засоби, чи навіть цілком самостійно.

ДЦП не прогресує з часом, однак, окремі симптоми можуть змінюватись впродовж життя: якщо не проводити лікування дитини з ДЦП, скорочення м’язів та м’язова “жорсткість” можуть посилитися.

У всіх випадках дитячий церебральний параліч проявляється руховими порушеннями. У багатьох також розвиваються супутні патологічні стани: судоми, проблеми зі слухом, зором, вимовою, розумова відсталість тощо. Дитячий церебральний параліч (ДЦП) є однією з найбільш частих причин інвалідності в дитячому віці: поширення в Україні та Європі становить 2-3 на 1000 живих новонароджених, а серед глибоко недоношених дітей сягає 40–100 на 1000 живих новонароджених.

Реквізити для допомоги: картка банку 5168 7574 0812 4982

Читайте також: На Тернопільщині 24-річний мотоцикліст розбився у ДТП: стан хлопця важкий, потрібна допомога

Exit mobile version