День Володимира 2020: прикмети, традиції, значення імені

день Володимира 2020

Колаж: sokaleparchy.org.ua / djerela.com.ua

День Володимира у 2020 році відзначатиметься традиційно – 28 липня. Але чому це свято приурочене саме до цієї дати та які прикмети з ним пов’язані? Читайте далі!

28 липня – історичний для Київської Русі день

Більше тисячі років відбулася надзвичайно важлива подія, яка змінила хід української історії. Мова йде про хрещення Київської Русі, яке стало можливим завдяки князю Київському Володимиру. Згідно літописів, саме 28 липня 988 року він прийняв християнську віру і вирішив навернути до неї свій народ. Ось чому цього дня ми вшановуємо пам’ять рівноапостольного князя Володимира та вітаємо усіх, хто носить це ім’я.

Значення імені Володимир

Чоловіче ім’я Володимир вже багато років не втрачає своєї популярності. А таємниця цього криється не лише в його красивому звучанні, а й у значенні: «Володар миру», «Правитель». Мабуть, тому Володимири так часто стають справжніми лідерами в суспільстві!

Ще з дитинства Володимир вирізняється своєю гідністю, честю, доброзичливістю та міцною силою духу. З ним приємно спілкуватися, і до його думки часто прислухаються – це справжній авторитет! І якщо навіть інколи ваш знайомий Володя здається трішки жорстким у спілкуванні – знайте, що це лише його маска. Насправді він дуже турботливий і ніжний, просто намагається не демонструвати ці свої «слабкості»!   

День Володимира 2020: традиції та прикмети

Цього святкового дня християни традиційно моляться до ікони святого Володимира – вважається, що це допомагає зцілити важкі хвороби та особливо слабкий зір. Також люди просять святого про допомогу у зміцненні віри та захист від зовнішніх недоброзичливців. Працювати у день Володимира заборонялося, адже це могло накликати страшні сни та непрохане горе.

Найбільш поширені прикмети на 28 липня:

День Володимира в 2020 році, як і в попередні роки, – це чудове свято. Тому поспішіть привітати своїх знайомих Володимирів та побажати їм міцного здоров’я!   

Читайте також: День ангела Ольги: походження імені та характер його власниці

Exit mobile version