День ангела Ольги: походження імені та характер його власниці

день ангела Ольги

Ілюстрація з відкритих джерел

Наприкінці липня, а саме 24 числа, традиційно відзначається День ангела Ольги. Сьогодні це жіноче ім’я не таке поширене, як колись, а дарма – звучить воно м’яко і красиво. Про значення імені Оля та характер його власниць читайте далі!

Походження та значення імені Ольга

Дослідники вважають, що слов’янське ім’я Ольга походить від скандинавського «Хельга». Коренем цього слова є helgi, що можна перекласти як «присвячений», «священний» або «святий». Тому можна із впевненістю сказати, що будь-яка Оля – це свята жінка!

Як ім’я Ольга впливає на характер своєї власниці

Ще в дитинстві стає зрозуміло, що Оля – дуже серйозна дівчинка. Вона часто замислюється про щось своє, важко переживає образи, але сама при цьому рідко проситиме вибачення. В шкільні роки дівчатка на ім’я Оля особливо не вирізняються з натовпу – вчаться сумлінно, вчителів не засмучують і взагалі – дотримуються «золотої середини» у всьому.

В дорослому віці Ольга стає схильною до постійного самоаналізу. Іноді їй не вистачає переконливості та твердості, що може заважати їй досягати успіху в починаннях. Зате в сімейному житті Оля буде вірною дружиною, яка чудово готує і зовсім не намагається керувати. Проте не радимо її чоловікові робити зауваження стосовно ведення господарства – Ольга цього не терпить.

День ангела Ольги святкують кілька разів на рік

До речі, іменини Ольги відзначаються не лише 24 липня! Конкретно ця дата присвячена рівноапостольній княгині Ользі, яка у свій час очолювала Київську Русь і намагалася навернути людей до православної релігії. А крім цього дня, власниць імені Оля можна вітати також 14 березня, 17 липня та 23 листопада.

День ангела Ольги – чудовий привід привітати ваших знайомих, які носять це ім’я. «Файне місто» щиро приєднується до найкращих побажань!

Читайте також: 18 липня – «Свято Місяця». Чим особливий цей день

Exit mobile version