Відбулася фотовиставка “Нові мешканці Тернополя” про переселенців (Фото/Відео)

Фото: Файне місто

У середу, 7 грудня, у Тернополі відбулася фотовиставка “Нові мешканці Тернополя”. Захід провели в рамках проєкту «Нові мешканці Тернополя» – шлях від міграції до стабільного розвитку, який впроваджується за підтримки Government of Canada та Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States, пише “Файне місто“.

Захід відбувся у ТРЦ “Подоляни. Його завдання: покращити адаптацію та інтеграцію внутрішньо переміщених осіб в Тернопільській області через висвітлення суспільно корисних для приймаючої громади успішних прикладів діяльності ВПО та переміщених громадських організацій у Тернопільській області.

Фото: Файне місто

На фотовиставці були такі роботи:

Крім того, там були фотографії людей зі сходу України, які поділилися з “Файним місто” своєю історією. Серед них – Марина Мірошниченко. Вона знає, що таке війна вже 9 років. В Сєвєродонецьку жінка пропагувала українську мову, культуру. Через це і потрапила в списки на розстріл.

Більше: «Коли ми вийшли з підвалу, над вухом у свого тринадцятирічного сина побачила сиве волосся». Історія Марини Мірошниченко із Сєвєродонецька

Фото: Файне місто

Оксана Дудова – вона порівнює Рубіжне із Тернополем. Це також було невеличке, компактне місто, з парками, скверами. «Там було комфортно жити», – каже жінка, – Проте, найважче у цій розповіді усвідомлювати це страшне слово – «було». 

Більше: Оксана Дуванова: «Без дому. Без роботи. Без квітів. Без життя, яке було до війни». Історія переселенки, яка мріє посадити квіти у своєму рідному Рубіжному

На виставці були представлені і роботи нашого колеги Олександра Кулака. Більше ви можете дізнатися у записі прямого ефіру.

Читайте також: “Ніч, коли окупанти бомбили атомну електростанцію в Енергодарі, була пекельною”. Історія Олі Тедеєвої, яка переїхала з дітьми у Тернопіль і відкрила приватний дитячий садочок

Exit mobile version