У пам’ять про загиблих бійців в Тернополі відкрили унікальну фотовиставку

Фото: Тернопільська міська рада

В Українському домі «Перемога» відкрили фотовиставка в рамках Всеукраїнської акції «Вшануй», присвячена полеглим військовим у російсько-українській війні та  учасникам Революції Гідності. Тут представлені світлини українських сімей, які розповідають історії своїх близьких-загиблих на війні з Росією крізь призму авторських фотографій французького фотографа українського походження Юрія Білака.

Кожна сім’я обрала одну сімейну реліквію – річ, яка є найпам’ятнішим нагадуванням про загиблого: куртка, гітара, лицарські обладунки, книги. Ці родинні артефакти уособлюють своєрідне продовження відсутньої на фото людини.

Виставки покликана змінити ставлення суспільства до понять «герой», «жертва», «агресор» та переосмислити шанування героїв, – зазначили у Тернопільській міській раді. Адже увічнення пам’яті полеглих, популяризація їхніх подвигів на державному рівні є вкрай необхідними завданнями як з морально-етичних міркувань, так і задля консолідації суспільства, формування єдиної національної пам’яті та ідентичності.

Днями виставку відвідав і міський голова Сергій Надал, наголосишви, що пам’ять про український народ – найслабкіше місце, не зброя, не окоп, не ракета, а – пам’ять, тож ми не маємо права забувати полеглих Героїв у російсько-українській війні, тих, хто встав на захист територіальної цілісності, українського стягу та мови.

Організували виставку у Тернопільській області Міністерство молоді та спорту України, Тернопільська міська рада, Державна установа «Всеукраїнський молодіжний центр».

Координатором фотопрезентації у місті є голова Громадської організації «Центр Науки Тернополя», депутат Тернопільскої міської ради Михайло Сиротюк. З питань розміщення виставки звертайтесь за телефоном +380977005435.

Exit mobile version