«Я знаю, що мама мене не любить, але чим завинила онука перед бабусею?» Історія тернополянки

мама мене не любить

Фото: depositphotos.com

Ситуація, коли до однієї дитини батьки ставляться більш прихильно, ніж до іншої, аж ніяк не нова. Але бувають випадки, коли різниця у відношенні стає не просто помітною зі сторони, а по-справжньому кричущою. А найбільше при цьому страждає дитина, яку не полишає страшна думка: «Моя мама мене не любить…»

«Мама мене не любить. Молодша сестра завжди була важливішою»

Хочемо розповісти історію Оксани – вже дорослої мешканки Тернополя, яка з дитинства відчула на собі нелюбов рідної матері.

«Моя мати зажди була владною жінкою, яка більшу частину життя поклала на заробіток грошей. З батьком вона розлучилася вже дуже давно, коли ми з сестрою були ще маленькими. З тієї пори татові не дозволялося бачитися з нами, адже мама запевняла, що це алкоголік і дармоїд. Моя молодша сестра у всьому схожа на матір, а я вдалася до батька, особливо зовнішністю. Напевно, саме через це мама відноситься до нас дуже по-різному: сестру любить, а мене завжди звинувачувала у всіх смертних гріхах».

Оксана пригадує, як ще в дитинстві, коли вони із сестрою сварилися через дрібниці, мама завжди підтримувала свою молодшеньку. Їй купувала найкращий одяг і залишала найсмачніші шматки на обід, а за спільні дитячі пустощі догану завжди виносила старшій доньці. Вже коли дівчата почали дорослішати, всі жіночі секрети мама обговорювала виключно з молодшою ​​дочкою, старшу ж залишала наодинці зі своїми проблемами.

«Ми всі давно звикли до такого стану речей, причому сестра відкрито користувалася своїми привілеями, а я просто мовчки ковтала образу, не розуміючи, чим не догодила. Так тривало роками – ми росли, поступово віддаляючись одна від одної. І якщо маленькими дівчатками ще намагалися знайти спільну мову, то згодом кожна завела своє власне коло спілкування. З плином часу мама і сестра настільки відгородилися від мене, що я була повністю віддана сама собі. Всі свої проблеми вирішувала самостійно, не розраховуючи на підтримку сім’ї –  це стосувалося і навчання, і побуту, не кажучи вже про те, щоб просто поговорити. Для молодшої ж сестри в цей час мама організовувала здачу сесій, потім влаштовувала її на престижну роботу».

«Не знаю, в чому перед матір’ю винні я і моя дитина»

Минув ще якийсь час, і в сестер з’явилися власні сім’ї. У молодшої все добре: двійко дітей, яких бабуся балує від щирого серця. А от старшій не пощастило – її донька народилася хворою, а лікування вимагає не тільки величезної моральної стійкості, але й великих грошових витрат.

«Ситуація з моєю дитиною не змінила абсолютно нічого – мати й далі «не помічає» моїх проблем. І, навіть володіючи досить серйозними фінансовими можливостями, не поспішає допомагати онуці. Зате для сестри вона придбала розкішну квартиру в хорошому районі, зробила ремонт і купила дорогі меблі. Я сама вже звикла, що мама не любить мене, але як можна бути байдужою до хворої дитини? Це ж така сама кровинка, як ті, інші внуки… Вона чим завинила? Ніколи не зрозумію такого відношення» – ділиться наболілим Оксана.

В результаті дві сестри взагалі припинили спілкуватися одна з одною. Молодша з незрозумілої причини образилася на старшу, а мама, як завжди, підтримала свою улюбленицю. Та й сама вона зі старшою донькою майже не спілкується.

Така історія могла би здатися сценарієм до якогось серіалу, але, на жаль, все це відбулося в реальному житті. І хто знає, можливо, головною винуватицею тут є якраз мати, яка не зуміла налагодити нормальні відносини між своїми дочками?

Фото ілюстративне

Читайте також: «Ніякі гроші не компенсують життя в золотій клітці»: історія, яка примушує замислитися

Exit mobile version