«Не хочу мати дітей, бо не готова жертвувати собою»: молода жінка розповіла про свою позицію

не хочу мати дітей, молода жінка

Фото: depositphotos.com

Для більшості жінок діти – це головний сенс життя, адже материнство дарує невимовну радість і багато щасливих хвилин. Але іноді зустрічаються люди, які кажуть прямо: «Я не хочу мати дітей». Одні їх засуджують, інші – підтримують. А як вони самі пояснюють таку нестандартну позицію?

Історія однієї бездітної сім’ї

Світлана та Олег – однолітки, їм по 34 роки. Одружені вже тринадцятий рік, живуть чудово, розуміють один одного з півслова. Є тільки одне «але» – у них немає дітей. Але не тому, що Бог не дає, а тому, що вони й не планують їх народжувати! Ось що про це говорить Світлана:

Я з дитинства пам’ятаю, як моя мама постійно жертвувала чимось заради нас із сестрою. Практично весь її час був присвячений нам, а свого цікавого життя у неї й не було. Ще тоді я замилювалася, що хотіла би жити по-іншому. Я люблю подорожувати, багато читаю, в мене завжди з’являються якійсь творчі ідеї, та й відпочивати після роботи також треба – я працюю у великій державній установі. На це потрібен час, тому не уявляю, як би я встигала робити все це з дитиною на руках. Та й перетворюватися на божевільну матусю, інтереси якої обмежуються дитячими сумішами і прогулянками на майданчику, я не хочу. За таку позицію суспільство часто мене засуджує, але я на це уваги ніколи не звертаю.

«Не хочу мати дітей, бо на те є ще й інші вагомі причини»

Втім, відмова жертвувати особистим комфортом та насиченим життям – не єдина причина Світланиного небажання народжувати.

Зізнаюся, що я неодноразово замислювалася над тим, якою би я була мамою. Але завжди приходила до висновку, що я ще не готова до такої величезної відповідальності. Адже дитину треба чогось навчити, пояснити їй влаштування речей… А як це зробити, якщо я сама все ще шукаю відповіді? Світ зараз змінюється настільки швидко, постійно з’являються якісь нові проблеми та небезпеки – чого вартує один лише коронавірус! Як можна приводити сюди нову людину?

Олег підтримує свою дружину і погоджується з нею по всіх пунктах. Він вважає, що така яскрава особистість як Світлана не повинна закриватися в чотирьох стінах і присвячувати себе лише сімейним турботам. Ось так і живуть вже роками: без дітей, зате щасливі разом.

А як ви ставитеся до твердження «Не хочу мати дітей»? Як вважаєте, воно має право на існування?

Читайте також: До чого призводить відвертість в інтернеті: три повчальних випадки

Exit mobile version