До чого призводить відвертість в інтернеті: три повчальних випадки

відвертість в інтернеті

Фото: depositphotos.com

Соцмережі в наш час заповнили собою практично весь інформаційний простір. Люди з задоволенням діляться своїми особистими фотографіями, думками і навіть планами. Але чи виправдана така відвертість в інтернеті, і до яких наслідків вона може призвести?

«Колишня дружина мого чоловіка стежила за нами в соцмережах»

Розповідає тернополянка Алла:

Я на своєму досвіді переконалася, що не потрібно «світити» своє життя у соцмережах. Раніше теж хвалилася особистими фото з відпочинку або подарунками коханого. Але потім дізналася, що колишня дружина мого чоловіка подала в суд на збільшення аліментів, та ще й приклала до справи деякі з тих фотографій – мовляв, на нову дружину чоловік кошти витрачає, а на дитину шкодує. І це при тому, що син чоловіка від першого шлюбу часто їздив на ті відпочинки разом з нами! Та й подарунків для малого ми не шкодували. Одним словом, була досить неприємна ситуація, і після неї я в соцмережі нічого не викладаю.

«Фото моєї дитини використали для збору коштів»

Ще одна вражаюча історія трапилася з жінкою, яка не захотіла називати свого імені:

Я зареклася викладати особисті фотографії після дуже неприємного випадку. Одного разу, чисто випадково, я побачила допис про те, що збирають кошти на лікування важкохворого хлопчика. З фотографії на мене дивився мій син! Це старе фото було зроблене вже давно, і викладала я його колись ще на «Однокласниках». Я вже й забула про нього, але хтось, як виявилося, вирішив використати цю світлину з брудною метою. Я тоді була шокована, адже погодьтеся – це дуже неприємно. Скаржилася, писала в коментарях, що це шахраї, але в інтернеті дуже важко щось комусь довести. Згодом той допис зник, але де гарантія, що він не вигулькне десь в іншому місці?

«Мене пограбували через мою відвертість в інтернеті»

Мешканка Тернопільщини Віра Іванівна ще ніколи не бувала за кордоном. Тому коли минулого року діти подарували їй відпочинок в Туреччині, її щастю не було меж.   

Я настільки раділа омріяній відпустці за кордоном, що втратила відчуття контролю. На своїй фейсбук-сторінці викладала всі деталі подорожі: ось я сідаю на літак, а тут ми вже приземлилися, зараз п’ю коктейль на пляжі, а ось тут стою біля моря… Я навіть написала точну дату, коли планую повернутися! Містечко у нас невелике, всі один одного добре знають. Відповідно, хтось зорієнтувався, що раз я живу одна, то й будинок зараз стоїть пусткою. Коли повернулася з моря – мене чекала пограбована оселя. А винна в цьому сама – не потрібно було сповіщати всім про свою відсутність.

Ось такі наслідки може потягнути за собою надлишкова відвертість в інтернеті. А ви знаєте подібні випадки?

Читайте також: Як воно – бути коханкою одруженого чоловіка? Історія тернополянки

Exit mobile version