«Показую Тернопіль під своїм кутом»: фотограф Павло Древницький розповів про свої світлини

Павло Древницький

Фото: з архіву Павла Древницького

Тернополянин Павло Древницький – особливий фотограф, адже він з дитинства пересувається на інвалідному візку. І тим не менше, це не заважає йому створювати неймовірні світлини рідного міста, пронизані магією світла! Про свою роботу, творчі здобутки та любов до Тернополя розповідає він сам.

«Чим більше фотографую Тернопіль, тим більше його люблю»

Фотографувати своє рідне місто Павло почав доволі давно, а його головною метою було передати затишок Тернополя.

«Я завжди намагаюся вловити та передати красу міста такою, як її бачу я сам. Дивлюся на Тернопіль під трохи іншим кутом зору, ще й додатково використовую ширококутній об’єктив – і це дозволяє показати звичні місця по-новому, надати світлинам індивідуальності. Адже так хочеться більше простору, широти, яскравості! Волію показати наше місто у всій його красі, адже воно справді на це заслуговує. Тут можна і побути наодинці зі своїми думками, і провести час із сім’єю чи друзями – і це чудово».
Фото: з архіву Павла Древницького
Фото: з архіву Павла Древницького

Про улюблені тернопільські куточки і власний підхід до фотографування

На думку фотохудожника, найбільшою перевагою Тернополя є, звичайно, мальовничий став.

«Люблю фотографувати тернопільську набережну та пляж «Циганку», особливо в безлюдний час. Шукаю цікаві місцини в парку «Топільче». І, звичайно, не можу не згадати про вулицю Валову, яка є окрасою міста!»
Фото: з архіву Павла Древницького
Фото: з архіву Павла Древницького

Павло розповідає, що прагне показати найкращу, позитивну сторону Тернополя. А так як всі найвідоміші локації вже давно сфотографовані, намагається придумати інші підходи до тих самих місць.

«Одне й те ж місце може виглядати по-різному залежно від освітлення, тому зараз намагаюся використовувати потенціал вечірнього та ранкового часу. У так звані «сині» та «золоті» години, які настають перед заходом сонця або відразу після нього, кольори набувають особливої драматичності. Тому й світлини виходять особливими, а улюблені місця тернополян постають в новому забарвленні».
Фото: з архіву Павла Древницького

Павло Древницький про творчі здобутки

Наповнені світлом, красиві й «повітряні» світлини Павла Древницького вже давно розлетілися інтернетом. Ними часто діляться в соцмережах, їх використовують для ілюстрування туристичних матеріалів, а одну з фотографій навіть використали для обкладинки путівника по Тернопільщині.

«На замовлення Міністерства інформаційної політики України київське видавництво «Саміт-книга» видало путівник по Тернополю і області з моєю фотографією на обкладинці. Приємно, що путівник англомовний і дизайн/поліграфія знаходяться на сучасному, гарному рівні. Сподіваюся, ця книга допоможе нашій області стати більш популярною для туристів зі всього світу».
Фото: з архіву Павла Древницького

Звісно, наш красивий Тернопіль має всі шанси стати однією з туристичних перлин Західної України. А чудові фото, які робить Павло Древницький, покажуть місто в найкращому світлі. Ми пишаємося такими тернополянами і бажаємо фотохудожнику ще більше натхнення та творчих ідей!

Спілкувалася: Вікторія Чорній

Читайте також: «Пишу казки для дорослих»: тернопільська лікарка розповіла про своє захоплення

Exit mobile version