“Ніяких порушень немає”: міський голова Чорткова прокоментував підозру (Фото/Відео)

Скриншот з відео Володимира Шматька

На Тернопільщині міському голові оголосили підозру. Виявилося, що обвинувачений – мер Чорткова Володимир Шматько. Його підозрюють у неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, пише Файне місто.

Як ми писали у попередньому матеріалі, за даними слідства, службовець підписав рішення щодо виділення земельних ділянок загальною площею майже два з половиною гектари, не маючи на це підстав.

Адже під час голосування на сесії міської ради не було необхідної кількості голосів для прийняття цих рішень. Сума завданих збитків склала понад 800 тисяч гривень, – заявили у поліції Тернопільщини.

Внаслідок службової недбалості посадовця у приватну власність місцевих жителів безоплатно передали ці 7 земельних ділянок, що належали територіальній громаді.

Меру оголосили підозру за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу.

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Що каже Володимир Шматько

Ввечері 31 жовтня мер Чорткова опублікував відеозвернення на своїй сторінці у Фейсбук. За словами Володимира Шматька, проекти землеустрою та технічну документацію щодо передачі їх у власність жителям громади затвердили ще в червні 2021 року на черговій сесії Чортківської міської ради. Він каже, що за це проголосували 16 депутатів – більшість від загального складу. 7 земельних ділянок знаходяться у селах Горішня Вигнанка, Скородинці, Переходи, Біле та у Чорткові.

Найменша ділянка має площу 9 сотих. І є одна велика – 1,6 гектара. Решта 5 – до 30 сотих. Власник земель – пан Каспрій. Мер Чорткова зазначив, що власник отримав цю ділянку ще у далекі 90-ті і має акт постійного користування.

Але у 2020 році він звернувся до Тернопільського обласного держгеокадастру, щоби винести цю земельну ділянку, йому дали дозвіл. Потім відбувся процес передачі земель за межами населених пунктів у відання й відповідальність громадам. Ми у 2021 році затверджували цю документацію, його же земельну ділянку, ми її затвердили і передали йому у власність. Згідно зі справою, яку порушили працівники поліції — управління стратегічних розслідувань ще у 2021 році, до сьогодні тривав збір даних, допити, поліцейські їздили до людей, де вони живуть і допитували, в результатів, вчора вручили підозру в тому, що міський голова підписав рішення, яке прийняли з порушенням процедур і це є службова недбалість згідно з Кримінальним кодексом України, — пояснив міський голова Чорткова.

Володимир Шматько каже, що ніякого злочину не вчиняв. Та сума збитків, яка зараз фігурує у справі, на його думку, є дуже роздутою і мети він до кінця не розуміє.

Ми маємо два місяці до судового засідання і ми з адвокатами маємо представити аргументи, що ніяких порушень немає. Вірю, що буде прийняте мудре рішення і що слідство буде об’єктивним, нагадаю, мова йде про 2,77 гектара землі — 7 земельних ділянок, якими люди користувалися й раніше, – підсумував мер.

Також міський голова Чорткова сказав, що в інтернеті поширювали неправдиву інформацію, яка стосується цієї справи. На офіційних ресурсах прокуратури, поліції, управління стратегічних розслідувань було написано “8 гектарів”. Цю інформацію виправили, але ще деякі видання продовжують цю зраду розганяти. . Володимир Шматько додає, що це великий удар по репутації Чорткова.

Читайте також: На Тернопільщині поліцейські оголосили підозру водієві, причетному до смертельної ДТП

Exit mobile version