На Тернопільщині міському голові оголосили про підозру

У Тернопільській області міському голові районного центру оголосили підозру. Він обвинувачується у неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Слідство встановило, що службовець підписав рішення щодо виділення земельних ділянок загальною площею майже два з половиною гектари, не маючи на це підстав. Адже під час голосування на сесії міської ради не було необхідної кількості голосів для прийняття цих рішень. Сума завданих збитків склала понад 800 тисяч гривень.

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Як зазначили у прокуратурі, внаслідок службової недбалості посадовця у приватну власність місцевих жителів безоплатно передано цих 7 земельних ділянок, що належали територіальній громаді.

Меру оголосили підозру за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу. Карається така протиправна діяльність позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Читайте також: На Тернопільщині жінка закопала гроші на городі та звинуватила сусідів у крадіжці (Фото)

Exit mobile version