Апеляційний суд переніс засідання у справі вбивці Андрія Горбатюка, яку Верховний Суд повернув на розгляд (Фото)

Сьогодні, 27 жовтня, Тернопільський апеляційний суд мав розглянути справу засудженого за вбивство тернополянки Тетяни Підвашецької Андрія Горбатюка, яку Верховний Суд України повернув на розгляд. Проте засідання не відбулося, його перенесли на 15 листопада.

Нагадаємо, 22 вересня о 10: 30 годині у Касаційному кримінальному суді Верховного Суду відбувся касаційний розгляд матеріалів кримінального провадження №  607/23871/19 за спільними касаційними скаргами представників потерпілої – адвокатів Притули Василя Дмитровича та Рубінського Володимира Михайловича на ухвалу Тернопільського апеляційного суду від 10 лютого 2021 року і захисників Боднарчука Тараса Дарійовича та Гроди Петра Павловича, які діють в інтересах засудженого, на вирок Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 11 листопада 2020 року і ухвалу Тернопільського апеляційного суду від 10 лютого 2021 року. Про це йдеться на офіційному сайті Суду.

У касаційній скарзі представники потерпілої сторони просили скасувати рішення апеляційної інстанції та повернути справу на новий розгляд. Вони надалі наполягають на довічному ув’язненні обвинувачуваного. У той же час захисники засудженого Андрія Горбатюка звернулися до Суду з проханням скасувати ухвалу апеляційного суду, вирок суду першої інстанції та закрити справу взагалі.

Заслухавши матеріали справи, Суд повернув справу Горбатюка на новий розгляд в апеляцію.

Довідка: 16 квітня 2019 року на вулиці Курбаса, 9 у власному помешканні вбили 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку. Під підозрою опинився тоді ще 25-річний Андрій Горбатюк.

 Відомо, молодик прийшов до давньої знайомої, аби завершити раніше набите тату. Вони зустрілися в помешканні майстрині. Коли Тетяна Подвашецька почала повчати клієнта, як “правильно жити”, він розізлився та схопив ніж. Суперечка переросла у вбивство.Судово-медичний експерт зафіксував на тілі потерпілої понад п’ятдесят колото-ріжучих ран.  Згодом експерти підтвердили, що жінка померла в результаті масивної втрати крові.

Андрій Горбатюк намагався втекти, проте його затримали у Львові. 

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок вбивці тернополянки Тетяни Подвашецької. Андрій Горбатюк отримав довічне ув”язнення. Окрім цього, на користь матері загиблої з чоловіка стягнуто 500 тисяч гривень моральної шкоди. Вирок оголошено 11 листопада 2020 року. Рішення могло бути оскаржено в апеляційному суді впродовж встановленого законом терміну. Засуджений цим правом скористався.

Читайте також: Довічно засуджений за вбивство тернополянки Андрій Горбатюк оскаржує вирок суду (Відео)

10 лютого Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу ув’язненого за вбивство тернополянина Андрія Горбатюка та прийняв рішення. Вирок першої інстанції – скасовано. Замість довічного – засуджений сидітиме за гратами 15 років. Як і раніше, Андрій Горбатюк наполягає на тому, що не вбивав тату-майстриню Тетяну Підвашецьку.

Детальніше про це: Замість довічного – 15 років: суд змінив вирок ув’язненому за вбивство тернополянки Андрію Горбатюку (Відео)

Читайте також: “Якщо Струня випустять – я його вб’ю”, – заявила у суді мама однієї із дівчат, загиблих в ДТП біля Тернополя (Відео)

Фото: студія “Файне місто”

Exit mobile version