Замість довічного – 15 років: суд змінив вирок ув’язненому за вбивство тернополянки Андрію Горбатюку (Відео)

Фото: студія "Файне місто"

Сьогодні, 10 лютого, Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу ув’язненого за вбивство тернополянина Андрія Горбатюка та прийняв рішення. Вирок першої інстанції – скасовано. Замість довічного – засуджений сидітиме за гратами 15 років. Як і раніше, Андрій Горбатюк наполягає на тому, що не вбивав тату-майстриню Тетяну Підвашецьку.

“Керуючись статтями 376, 404, 405, 407, 408, 419 КПК України колегія суддів ухвалила, апеляційну скаргу Андрія Горбатюка та його захисників задовольнити частково. Вирок Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 11 листопада 2020 року про обвинуваченні Горбатюка у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого п.4 ч.2 ст. 115 ККУ змінити. Пом”якшити обвинуваченому Горбатюку покарання за п.4 ч.2 ст. 115 ККУ до 15 років позбавлення волі. У решті рішення щодо Горбатюка залишити без змін. Ухвала Тернопільського апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення, на неї може бути подана касаційна скарга до Вреховного Суду України протягом трьох місяців з дня проголошення судового рішення судово-апеляційної інстранції, а засудженим, який тримається під вартою, у той самий строк з дня вручення йому копії судового рішення.”

Нагадаємо, Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок вбивці тернополянки Тетяни Подвашецької. Андрій Горбатюк отримав довічне ув”язнення. Окрім цього, на користь матері загиблої з чоловіка стягнуто 500 тисяч гривень моральної шкоди. Вирок оголошено 11 листопада 2020 року. Рішення могло бути оскаржено в апеляційному суді впродовж встановленого законом терміну. Засуджений цим правом скористався.

“11 листопада 2020 року колегією суддів Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області – головуючий суддя Гуменний, учасники колегії судді Братасюк та Рамазан, проголошено рішення у справі вбивства 27-річної тату-майстрині Тетяни Подващецької. Відповідно до вироку суду, Андрія Горбатюка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 ККУ, а саме – умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. Призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі”, – повідомила журналістам “Файного міста” суддя-спікер Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Анна Мостецька.

Довідково: 16 квітня на вулиці Курбаса, 9 у власному помешканні вбили 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку. Під підозрою опинився тоді ще 25-річний Андрій Горбатюк.

 Відомо, молодик прийшов до давньої знайомої, аби завершити раніше набите тату. Вони зустрілися в помешканні майстрині. Коли Тетяна Подвашецька почала повчати клієнта, як “правильно жити”, він розізлився та схопив ніж. Суперечка переросла у вбивство.Судово-медичний експерт зафіксував на тілі потерпілої понад п’ятдесят колото-ріжучих ран.  Згодом експерти підтвердили, що жінка померла в результаті масивної втрати крові.

Андрій Горбатюк намагався втекти, проте його затримали у Львові. 

Читайте також: На Тернопільщині затримали чоловіка, підозрюваного у вбивстві власного батька

Exit mobile version