Виставка картин загиблого бійця Олега Дробоцького діє у Тернополі (Фото)

Виставка картин "Донецький аеропорт" Олега Дробоцького // Фото: Файне місто

Виставка картин “Донецький аеропорт” захисника Олега Дробоцького з позивним “Художник”, який загинув на війні, відкрилася у Тернополі. Переглянути картини з глибоким сенсом можуть всі охочі в Українському домі “Перемога” до 5 лютого, пише Файне місто.

Саме на цій виставці представлені 25 картин. “Художник” написав ці полотна за мотивами світлин журналіста, письменника і фотографа Сергія Лоїка. 

Фото: Файне місто

Всі митці переосмислюють, передають за допомогою полотен, віршів, слів, музики свої власні рефлексії. Знаю точно і ми про це неодноразово говорили, що Олег був проти так званої «романтизації» війни. Він завжди казав, що у війні немає романтики, бо це смерть, це біль, це пошматовані тіла, це кров і тут немає нічого такого, що б викликало радісні захоплення. Але ці полотна не можуть не викликати захоплення. Ми бачимо переживання, фіксацію цього моменту, – розповіла дівчина загиблого воїна Юлія Нагорна.
Юлія Нагорна // Фото: Файне місто

Із цієї колекції 3 картини перебували на окупованій Херсонщині. На щастя, їх вдалося повернути. Також частина полотен була на виставках за кордоном в Тель-Авіві і Чикаго.

Виставка картин “Донецький аеропорт” Олега Дробоцького // Фото: Файне місто

Чому кажуть, що мистецтво вічне? Бо воно зберігає на полотні не лише ці події, які тут відображені, а вони зберігають і власні думки, переживання і емоції художника. Тому я вкотре тішуся, що ці картини бачать світ, а світ бачить їх. Надіюсь, ви зможете заблизитися так до тих почуттів, до тих моментів, які хотів показати нам Олег, – додала Юлія.
Виставка картин “Донецький аеропорт” Олега Дробоцького // Фото: Файне місто

Нагадаємо

Олег Дробоцький із позивним “Художник” служив у в\ч А4123. З 24 лютого 2022 року стояв на обороні Києва, пізніше повернувся у лави ДУК, на базі якого було створено 67 ОМБр ДУК. У липні того ж року брав участь у боях за місто Мар’їнка Донецької області.

Загинув захисник 6 березня 2023 року під час запеклих боїв поблизу населеного пункту Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області. Поховали його на рідній Лановеччині.
Читайте більше: Замінив пензель на автомат: військовий з Тернопільщини загинув на війні

Виставки картин Олега Дробоцького відбулися у багатьох містах України, зокрема і в Тернополі. “Художника” знали як автора пронизливих світлин і картин про війну. Власне, вона була особливою темою його творчості.
Більше: «Два різних світи»: виставка картин загиблого Героя триває у Тернополі (Фото)

Згодом на сайті електронних петицій президента зареєстрували звернення на присвоєння звання “Героя України” Олегу Дробоцькому посмертно. Петиція зібрала необхідну кулькість підписів і станом на 17 січня перебуває у статусі “На розгляді”.

Читайте також: Загинула 25-річна дівчина з Тернополя у страшній ДТП на Львівщині (Фото/Відео)

Читайте також: На Тернопільщині попрощалися із захисником Романом Бутрином (Відео)

Exit mobile version