Виставка картин “Донецький аеропорт” полеглого захисника Олега Дробоцького відбудеться у Тернополі

Олег Дробоцький // Фото з соцмережі Фейсбук

Виставка картин “Донецький аеропорт” з глибоким баченням війни захисника Олега Дробоцького, який загинув на війні, відбудеться у Тернополі. Про це пише Файне місто з посиланням на Правий Сектор Тернопільщини.

Подивитися на картини з глибоким сенсом зможуть всі охочі в Українському домі «Перемога». Відкриття – 20 січня о 15.00 годині. Виставка діятиме до 5 лютого.

Фото: Правий Сектор Тернопільщини

Нагадаємо, Олег Дробоцький із позивним “Художник” служив у в\ч А4123. З 24 лютого 2022 року стояв на обороні Києва, пізніше повернувся у лави ДУК, на базі якого було створено 67 ОМБр ДУК. У липні того ж року брав участь у боях за місто Мар’їнка Донецької області.

Загинув захисник 6 березня 2023 року під час запеклих боїв поблизу населеного пункту Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області. Поховали його на рідній Лановеччині.

Читайте більше: Замінив пензель на автомат: військовий з Тернопільщини загинув на війні

За проявлену мужність указом Президента України №148/2023 його нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Виставки картин Олега Дробоцького відбулися у багатьох містах України, зокрема і в Тернополі. “Художника” знали як автора пронизливих світлин і картин про війну. Власне, вона була особливою темою його творчості.

Більше: «Два різних світи»: виставка картин загиблого Героя триває у Тернополі (Фото)

Згодом на сайті електронних петицій президента зареєстрували звернення на присвоєння звання “Героя України” Олегу Дробоцькому посмертно. Петиція зібрала необхідну кулькість підписів і станом на 17 січня перебуває у статусі “На розгляді”.

Читайте також: Загинула 25-річна дівчина з Тернополя у страшній ДТП на Львівщині (Фото/Відео)

Exit mobile version