Збираємося до школи: скільки коштує канцелярія у Тернополі (Відео)

Канцелярія на тернопільському ринку// Фото: Файне місто

За тиждень, 1 вересня, у розпочнеться новий навчальний рік у школах. Батьки з дітьми активно готуються до освітнього процесу. Журналісти “Файного міста” з’ясували, скільки коштує канцелярія у Тернополі.

Нагадаємо, у Тернополі школярі навчатимуться у школі за змішаною формою, тобто ходитимуть у 1 та 2 зміну, а деякі уроки зможуть відвідувати онлайн. У разі повітряної тривоги учні та працівники спускатимуться до захисних укриттів, підготовка яких на завершальному етапі. 
Більше: Як Тернопіль готується до навчального року? (Відео)

Містяни бояться війни, а частина вагається, чи треба пускати дитину до школи. Однак попри страх батьки все-таки готують дітей до нового навчального року. Так, тернополянка Ірина поділилася, що скуповує всі необхідні речі за списком: зошити, ручки, кольоровий папір, пластилін, фарби тощо. Жінка зазначає, що в порівнянні з минулим роком товари трішки подорожчали.

Я дуже чекаю початку навчального року. Я скучив-скучив за школою, – розповів син Ірини Роман.

Скільки коштує канцелярія

Ціни на тернопільському ринку на зошити такі:

На іншу канцелярію вартість така:

Продавці підтверджують, що цьогоріч канцелярія справді подорожчала. Зокрема, ціни на зошити здебільшого зросли на 4 гривні, коректори – на 5 гривень, деякі ручки -на майже 10 гривень (були по 6 гривень, стали по 15 гривень).

Цього року батьки дуже економно скупляються. Беруть лише найнеобхідніше: ручка, зошит, гумка. Таке, як альбоми, пластиліни чи інше беруть менше. Того року такі речі дуже продавали, а цього – взагалі майже не продаємо, – зауважила продавчиня Юлія.

Детальніше про це диввіться також у відео “Файного міста”.

Читайте також: Вступ-2022: які професії популярні серед абітурієнтів і коли розпочнеться навчання у тернопільському педуніверситеті (Відео)

Exit mobile version