Банки масово зупиняють роботу своїх відділень по всій країні

Фото ілюстративне з відкритих джерел

В Україні банки масово припиняють роботу своїх відділень або й зовсім їх закривають у різних регіонах країни. Цей процес розпочався ще до повномасштабної війни, але з 2022 року він просувається швидше. Про це пише Файне місто з посиланням на дані НБУ.

Згідно відомостей НБУ, станом на 1 липня цього року в Україні налічується 5 085 діючих структурних підрозділів банків. За першу половину року банки скоротили, тобто закрили назовсім, 53 відділення. Водночас ще 872 банківських відділення перебувають в статусі «тимчасово призупинених».

Найбільшу мережу фізичних відділень в Україні наразі має державний Ощадбанк — 1175. За пів року закрили 7 відділень. При цьому роботу 607 відділень банку тимчасово призупинено.

ПриватБанк знаходиться на другому місці – 1 120 відділень, враховуючи 12 закритих відділень з січня. Ще 76 тимчасово призупинені.

До першої п’ятірки за кількістю відділень входять ще три банки. Вони йдуть зі значним відривом від двох гігантів-лідерів. Зокрема, це такі банки:

Причиною скорочення відділень пояснюють не лише дефіцитом електроенергії, але й тим, що українці масово переходять в інтернет-банкінг і дедалі менше клієнтів потребують послуг “живих” менеджерів. 

Читайте також: Що потрібно робити, щоб не отримати штраф від ТЦК СП

Exit mobile version