“Буковинську народну республіку” закликав створити чоловік у Чернівцях

Фото: Чернівецька обласна прокуратура

Жителю Чернівців повідомили про підозру у поваленні конституційного ладу та посягання на територію України. Чоловік закликав до створення Буковинської Народної Республіки та окупації Херсонщини. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру буковинцю, який закликав до повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України), – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, житель Чернівців систематично поширював у соцмережі «Fасеbook» дописи із закликами до створення Буковинської Народної Республіки, відокремлення від України Закарпатської області та окупації Російською Федерацією Херсону і Нової Каховки. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.

Читайте також: “Козак Андрій є більш небезпечним, ніж Порошенко і Медведчук?”: адвокат просила суд змінити запобіжний захід

Exit mobile version