Здавав в “оренду” за 35 000 гривень: у Хмельницькому чоловік торгував людьми

Фото: Нацполіція Хмельниччини

У Хмельницькому 1 червня поліцейські викрили чоловіка, який за чималу суму грошей займався торгівлею людьми. Зловмисник планував “передати в оренду” трьох людей, які мали б займатися жебрацтвом. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію Хмельниччини.

Правоохоронці встановили, що 43-річний хмельничанин за 35 000 гривень мав “віддати в оренду” для подальшої експлуатації у вигляді зайняття жебрацтвом 3 людей. Раніше він отримав “завдаток” у розмірі 10 тисяч гривень. 1 червня правоохоронці викрили його під час отримання решти — 25 тисяч гривень.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.ч. 1, 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої, – зазначили правоохоронці.

Найближчим часом затриманому оголосять про підозру та оберуть запобіжний захід.

До слова, у Тернополі зловили керівника благодійного фонду, який незаконно переправляв чоловіків за кордон під час війни. За “послугу” він брав 500 євро.
Більше: У Тернополі “благодійник” допомагав чоловікам тікати з України (Фото) 

Читайте також: Вибухи на Львівщині: ситуація станом на ранок 2 червня (Відео)

Exit mobile version