Тіла вкладають в кілька шарів: 16 000 маріупольців поховали в братських могилах за місяць

Фото: Associated Press

З середини квітня російські окупанти поховали щонайменше 16 тисяч маріупольців у братських могилах – біля селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне. Як повідомляє Маріупольська міська рада, кількість вбитих росіянами цивільних може суттєво збільшитися.  

На Старокримському кладовищі впродовж місяця з’явилося 25 нових секторів траншейного типу. Тіла вкладають в кілька шарів, а потім “маскують” табличками як індивідуальні поховання. 

Зазначається, що ще близько 5 тисяч людей поховали комунальні служби до середини березня. Під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.  

Ми оцінювали кількість загиблих маріупольців в 22 тисячі. Але все більше фактів говорить, що наслідки злочину рашистів значно страшніші. Це потребує особливої уваги світової спільноти, як і жахливе становище місцевого населення в окупації, – наголошує мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Нагадаємо, Маріуполь, який зруйнований на 95%, перебуває в блокаді російських окупантів від 1 березня. У місті вже майже три місяці немає жодних комункацій.

Читайте також:

Exit mobile version