На Волині зловили зрадника, який воював в російських військах на Донбасі

Фото ілюстративне// Джерело: СБУ

СБУ затримала державного зрадника. Контрозвідники спіймали чоловіка на Волині, куди він потрапив з території Білорусі. Про це сьогодні, 26 травня, повідомили в Управлінні СБУ у Волинській області.

Чоловік у 2009 році виїхав на проживання до Росії та отримав там громадянство. У 2013-2014 роках зрадник проходив строкову військову службу в армії РФ. У 2016 році він уклав кількарічний контракт зі Збройними силами РФ та проходив військову службу у складі 20-ї окремої мотострілецької бригади (м. Волгоград). Цей військовий підрозділ брав участь у військових діях на Донбасі, – кажуть в СБУ.

Сспецслужбовці затримали зрадника на Волині, куди він потрапив з території Республіки Білорусь. Колишній військовий РФ маскувався, прикриваючись паспортом громадянина України.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Також його взяли під варту.

Триває досудове розслідування для з’ясування усіх обставин злочину. Перевіряється його зв’язок зі спецслужбами країни-агресора та з’ясовуються реальні причини візиту в Україну.

Читайте також: На Тернопільщині 14-річного хлопця підозрюють у вбивстві 36-річного чоловіка 

Exit mobile version