Українці зможуть одночасно оформити ID-картку та закордонний паспорт

Фото: мережа Інтернет

В Україні запровадять експериментальний проект щодо одночасного оформлення чи обміну ID-картки та закордонного паспорта. Таку постанову ухвалив Уряд, повідомляє ДМС.

Відтак, цією послугою вже зможуть скористатися українці з 14-ти років. Звертаємо увагу, що подати заяву для оформлення закордонного паспортанеповнолітні можуть без присутності законного представника.

У подальшому, в разі втрати документів або необхідності їх обміну у зв’язку зі зміною персональних даних, особа також може звернутися за одночасним оформленням ID-картки та закордонного паспорта, без необхідності спочатку оформляти ID-картку, а тільки після її отримання звертатися за оформленням закордонного паспорта, – йдеться у повідомленні.

Щоб отримати послугу, можна звернутися до територіальних органів/територіальних підрозділів ДМС, центрів надання адміністративних послуг або відокремлених підрозділів державного підприємства «Документ» (центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс»).

У Держміграційній службі зазначають, що скористатися такою послугою можна буде після офіційної публікації та допрацювання технічних моментів. Про початок роботи проєкту повідомлять додатково.

Читайте також: “Я цього так не залишу. Поїду до Президента!”: у Тернополі обрали запобіжний захід для підозрюваного Івана Козака (Відео)

Exit mobile version