“Я цього так не залишу. Поїду до Президента!”: у Тернополі обрали запобіжний захід для підозрюваного Івана Козака (Відео)

Сьогодні, 12 травня, у Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання, де обирали запобіжний захід для Івана і Андрія Козака. Братів підозрюють у розкраданні та присвоєнні грошей, які вони нібито збирали на допомогу ЗСУ. 

За версією слідства, з 24 лютого брати Козаки зі спільниками привласнили близько 13-ти мільйонів гривень. Ці гроші вони мали передати на потреби військових, однак половину коштів вони нібито присвоїли собі та купили елітні авто, айфони тощо.

Станомна 12 травня у банках на рахунках у братів Козаків є близько 4 мільйонів гривень. 

Під час засідання суду підозрюваний Іван Козак наголосив, що їх з братом та батьком хочуть зганьбити, вони готові співпрацювати зі слідством та довести, що невинні. 

Я цього питання не залишу. Поїду до Президента! – наголошував батько підозрюваного Івана Козака.

Прокурор вимагав запобіжний захід тримання під вартою, або ж заставу не менше одного мільйона гривень, а адвокат підозрюваного просив домашній арешт. 

Яке рішення ухвалив суд?

В результаті під головуванням судді Вийванко О.М. суд призначив для Івана Козака запобіжний захід – 58 днів (замість 60, як наполягав прокурор) тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 410 прожиткових мінімумів доходів громадян – 1 мільйон 17 тисяч гривень.

Зазначимо, що таке рішення прийняли тільки до підозрюваного Івана. Щодо його брата Андрія та інших спільників обиратимуть інші рішення на подальших засіданнях суду.

UPD (15.30)

Брата підозрюваного Івана Козака Андрія також взяли під варту з можливістю внесення застави. Суму ухвалили приблизно на 100 тисяч меншу.

У справі під головуванням судді Герчаківської О.Я. (підозрюваний Козак А.В.) прийнято рішення про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 1 116 450, – додали в суді.

Читайте також: У Тернопільській Катедрі нові двері, а де старі? Наслідки скандальної ДТП (Фото)

Exit mobile version