“Ставляться до них як до худоби” – радник мера Маріуполя про життя людей в окупації

Маріуполь Фото: Associated Press

Російські окупанти масово депортують мешканців Маріуполя на територію РФ. Ті люди, які продовжують залишатися в обложеному загарбниками місті, зазнають нелюдських знущань – окупанти ставляться до них як до худоби.

У влади Маріуполя є підтверджені дані, що в російському селищі Врангеля, що біля Владивостока, нині перебуває близько 300 маріупольців, яких окупанти незаконно вивезли. Зв’язку з цими людьми немає, у них відсутні фінансові засоби для існування, роботи там також немає, лише – фізична.

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко в ефірі Радіо НВ, пише ТСН.

Фактично Маріуполь перетворюється на українське гетто, попри всі ті красиві відео та картинки, що нам намагається показати пропаганда, насправді ситуація дуже важка. Люди збиваються фактично в нові мікрорайони, де ще можна жити, люди повністю безправні, над ними знущаються і ставляться до них як до худоби, – повідомив Андрющенко.

За його словами, зараз людям заборонено перебувати на вулиці без одного із двох “паперів”: один — про проходження фільтрації, інший — взагалі дозвіл на перебування на вулиці.

І це дуже велика проблема для людей, тому що фільтраційні процедури починаються навіть усередині міста. Запрацювали так звані “відділки поліції”, їм допомагають так звані “волонтери” від держави, від Росії, з організації фільтрації. Це те, що стосується того, що фактично зараз відбувається всередині міста. В місті влаштовані блокпости, які не можна перетинати без перевірки, будь-хто тебе може зупинити, знову-таки влаштувати перевірку або заарештувати, – додав радник міського голови Маріуполя.

Читайте також:

Exit mobile version