“Боронив до останнього подиху…”: у Теребовлі сестра опублікувала останні записи захисника Маріуполя (Фото)

Обороняючи Маріуполь від російських окупантів загинув патрульний поліцейський Даниїл Софонов з Тернопільщини. Його сестра опублікувала записи бійця. Його фрази показують стійкість, силу волі, незламність духу і віру у перемогу.

Жителька Теребовлі Ольга Мацала розповіла про загибель свого двоюрідного брата Даниїла, який разом з побратимами захищав Маріуполь до останнього подиху, пише “Воля“.

Коли верстався номер газети «Воля», надійшла сумна звістка від теребовлянки Ольги Мацали: її брат – патрульний поліцейський Даниїл Сафонов – герой публікації «Будемо боротися до останнього подиху» (номер 18 від 4 травня) разом з двома побратимами загинули під час виконання бойового завдання у зоні “Азовсталі». Вічна пам’ять мужньому захиснику нескореного Маріуполя! Щирі співчуття рідним і близьким людям! – пише “Воля”.

У публікації газети “Воля” надруковані фрази захисника:

Міста Маріупіль більше немає, є тільки руїни й більше нічого. На це дуже боляче дивитися, але це й не дає кинути зброю… Я вже втратив свою бабусю тут, багатьох побратимів. Бабуся моя місцева, з Маріуполя. Вона померла від пневмонії в укритті.

Які в мене зараз думки?.. Дуже багато думок, словами не описати. Найбільше бажання – вижити та відбити місто повністю. Настрій у нас бойовий, хоч і трішки втомились. Останнім часом дуже багато навантажень і мало можливостей відновити сили. Але адреналін тримає нас у строю.

Тож будемо триматись і виконувати накази, які дає керівництво оборони міста. Це позиція всіх оборонців Маріуполя, які тут залишились. У полон здаватись ми не будемо.

Передайте на велику землю, що Маріупольська фортеця тримається. Маріуполь – це Україна!…

Більшість з нас – це місцеві, хтось й досі шукає свої сім’ї, своїх рідних… Ми втратили усе, окрім життя і честі. В нас немає емоцій, вони кудись зникли, але ми будемо боротися до кінця, до останнього патрона, до останнього подиху, бо ми з міста-героя Маріуполь! Ми з України!

Читайте також: “Бог забрав мій світ із тобою”: дівчина загиблого бійця з Тернопільщини розповіла про останню розмову з коханим

Даниїл Софонов
Фото: Воля
Exit mobile version