Ще три авіакомпанії призупинили рейси в Україну

Фото з відкритих джерел

Austrian Airlines та Swiss International Air Lines (Swiss) з Lufthansa Group також оголосили про зупинення більшості рейсів в Україну на тлі зростання напруженості в регіоні. Про це повідомляє профільне видання avianews.com.

Austrian Airlines літає з Відня до Києва, Львова та Одеси. У пресслужбі авіакомпанії виданню повідомили, що зупиняють рейси до Києва та Одеси до кінця лютого. 20 лютого Austrian Airlines мав виконати спеціальні рейси з Києва та Одеси для вивезення пасажирів. Водночас рейси Відень-Львів авіакомпанія продовжить у звичайному режимі.

Swiss призупинить польоти своїм єдиним маршрутом в Україну Київ-Цюрих на період з 21 по 28 лютого, також повідомили у пресслужбі. В авіакомпанії наголосили, що також відмовилися від використання повітряного простору України для транзитних рейсів.

Крім того, як пише Reuters, з 22 лютого свій єдиний рейс із Осло до Києва зупиняє скандинавська SAS. Компанія не літатиме у повітряному просторі України попередньо до 27 лютого.

Як повідомлялося, 19 лютого стало відомо, що німецька авіакомпанія Lufthansa призупиняє рейси з та до Києва на період з 21 по 28 лютого.

В Міністерстві інфраструктури підтвердили рішення німецької авіакомпанії, додавши, що рейси також скасовують у напрямку Одеси. Водночас міністерство заявило про перемовини з українськими авіаперевізниками щодо можливості щонайшвидшого запуску додаткових рейсів на маршрути, які компанія Lufthansa Group не зможе оперувати.

Пізніше стало відомо, що авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” розпочинає продаж квитків на Мюнхен та Женеву для забезпечення авіасполучення, яке Lufthansa Group тимчасово не може виконувати. Також МАУ збільшить ємність повітряних суден за даними маршрутами.

Раніше повідомлялося, що Європейська агенція авіаційної безпеки (EASA) не надавала рекомендацій щодо обмеження польотів в повітряному просторі України. Також в заяві Міністерства інфраструктури зазначалося, що небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. 

Читайте також: У туристичній агенції Тернополя розповіли, чи скасовують тернополяни поїздки за кордон (Відео)

Exit mobile version