Тернопільські поліціанти складають протоколи за відвідування садочків та шкіл (Наживо)

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі поліціанти розпочали штрафувати учасників освітнього процесу. На місці події передбувають журналісти “Файного міста”. Трансляція ведеться НАЖИВО. Переглянути відео Ви можете також на нашій сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, 3 вересня уряд вніс Тернопіль до “червоної” зони, відповідно до якої функціонування шкіл та дитячих садочків заборонене. У Тернопільській міській ради прийняли рішення не припиняти роботу освітніх закладів. Міський голова Сергій Надал зазначив, що напередодні отримав сотні звернень від тернопільських батьків з проханням не зупиняти роботу освітніх закладів. Тому, навчання у місті триватиме й надалі. Єдиною та основною умовою є жорстке дотримання всіх карантинних вимог, рекомендованих МОЗом.

 “Постанова говорить про заборону відвідування навчальних закладів. Дитячі садочки не є закладами освіти – це установи позашкільної освіти. Вони мають бути і працювати повноцінно, у такому режимі як є.

Стосовно заборони відвідування навчальних закладів. Наголошую, у Постанові жодним чином не заборонено роботу освітніх і навчальних закладів. Тому ці установи повинні забезпечити повноцінну роботу. Директори шкіл мають забезпечити роботу шкіл. Мова йде про заборону відвідування. Ми ніколи не змушуємо йти до школи. Ті батьки, які вважають, що їхні діти мають вчитися в школі – їхні діти йдуть до школи. Ніде не заборонено роботу закладів освіти. Я хочу подивитися, як вправоохоронці, будуть ходити і складатимуть протоколи на дітей за те, що вони йдуть до школи. Не думаю, що це буде. Але якщо й будуть протоколи, то у суді ми зможемо відстояти”, – зазначив на засіданні штабу міський голова Тернополя Сергій Надал.

Більш детально про результати екстреного засідання оперативного штабу, яке відбулося 4 вересня – у нашому попередньому матеріалі: “Червоний” Тернопіль продовжить роботу всіх сфер діяльності: результати засідання штабу (Відео)

Читайте також: У Тернополі підприємців, які працюють під час “червоної” зони, штрафуватимуть (Відео)

Exit mobile version