Педагогічні ради шкіл Тернопільщини самі вирішуватимуть, як проводити випускний

Фото з відкритих джерел

Кінець навчального року добігає до завершення. Попереду – останній дзвоник та випускний. Про те, як в умовах пандемії цьогоріч відбуватимуться урочистості, а також про проведення безпосередньо випускних розповіла начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрація Ольга Хома.

Кожен навчальний заклад десь планує випускні вечори, і саме випускний для 11-х класів. Хочу зазначити, що рішення щодо того, як вони проводитимуться – чи це дистанційна форма, чи очна у кожному класі або ж невеличка лінійка з дотриманням санепідеміологічних вимог, прийматимуть саме навчальні заклади на педагогічних радах”, – повідомила Ольга Хома.

Ольга Хома також наголосила на тому, що проведення урочистостей має відбуватися з дотриманням всіх санітарних норм та вимог згідно з чинним законодавством.

“Ми маємо розуміти, що керівники навчальних закладів порушивши заходи протиепідеміологічної безпеки, можуть потрапити під відповідальність. І зрозуміло, що будь-які перевірки, які здійснюватимуться, чи навіть хтось може поскаржитися з приводу того, що не було дотримано відповідних вимог, повністю відповідальність нестиме керівник навчального закладу”, – зазначає Ольга Хома.

Читайте також: На Тернопільщині стартує ЗНО: Ольга Хома про умови складання та ДПА 

Exit mobile version