На Тернопільщині стартує ЗНО: Ольга Хома про умови складання та ДПА

Тернопільщина готується до початку проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Перше тестування, а це з хімії, відбудеться вже цієї п’ятниці, 21 травня. Як повідомила начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома, кількість дітей, які складатимуть іспити саме з цього предмета, є незначною. Для його проведення на території Тернопільської області створено два пункти – по 25 аудиторій у кожному.

Наступне, опісля хімії, зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться 24 та 24 травня. Діти складатимуть іспити з іноземної мови, яку вони обрали.

” Хочу відзначити, що зовнішнє незалежне оцінювання включає в себе державну підсумкову атестацію, але тільки для охочих, хто хоче пройти ДПА у складі ЗНО. Всі добре знаємо, що ДПА відмінено в 11-х класах, але хто захоче пройти, вдосконалити свої знання, подивитися, що він знає, може пройти ДПА, – розповідає начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома.

Ольга Хома також зазначила, що всі пункти тестування, які будуть створені на території Тернопільської області з тих чи інших предметів, будуть забезпечені усіма необхідним дезінфікуючими засобами та засобами особистого захисту.

“Будуть дотримані всі санепідеміологічні заходи. Відповідальні за пункти тестування люди сьогодні над цим працюють. Разом з тим хочу відзначити, що Держпродспоживслужба здійснить також свої об’їзди та перевірить усі пункти, де проходитимуть іспити”, – каже Ольга Хоча.

Читайте також: У Тернополі повідомили дати проведення останнього дзвоника та випускного (Відео)

Exit mobile version