У школах Тернополя оновлюють харчоблоки

Фото: Тернопільська міська рада

У закладах дошкільної та загальної середньої освіти Тернополя триває оновлення матеріально–технічної бази та капітальний ремонт приміщень харчоблоків і їдалень. Обладнання 50-40-річної давності замінюють на нове. Наразі повністю оновлюють харчоблоки у школах №№ 2, 5, 6, 8, 18, 21.

«Оскільки діти у навчальних закладах проводять велику частину свого молодого життя, наше головне завдання – створити для них безпечне освітнє середовище. Тому особливу увагу міська рада приділяє ремонтам харчоблоків і шкільних їдалень. Адже важливо, щоб їжа була не лише смачною і корисною, а й те, в яких умовах вона готується», – каже міський голова Сергій Надал.

Придбання обладнання для харчоблоківвідбувається на умовах співфінансування з Державним фондом регіонального розвитку: 70% вартості проєкту фінансується за кошти освітньої субвенції, а 30% – з бюджету Тернопільської громади. Сьогодні на оновлення харчоблоків з місцевого бюджету виділено 1 мільйон гривень.

Зазначимо, що водночас у тернопільських школах та дитячих садках працюють також над оновленням меню харчування дітей. Під час роботи вже використовуються рецепти відомого кулінарного експерта Євгена Клопотенка, які затверджені відповідними державними відомствами. Також в оновлене меню залучаються рецепти інших кулінарів, що розробляють рецепти здорового харчування і мають дозвіл від держави. При цьому, жодні зміни не запроваджуються без погодження з батьками та учнями.

Читайте також: Оновлене харчування у школах Тернополя: які страви пропонує учням знаний кухар України (Відео)

Exit mobile version