Оновлене харчування у школах Тернополя: які страви пропонує учням знаний кухар України (Відео)

У школах Тернополя оновлюють меню. Страви, які увійшли до списку , готуватимуть за рецептурним збірником Євгена Клопотенка. Над розробкою «Нового шкільного харчування» працював не лише знаний учасник “Мастер-шеф”, а й команда іших досвідчених кулінарів. До участі у проекті долучилися представники МОЗ та МОН України, фонду UNISEF, а також експерти з питань харчування та дієтологи.

У новому шкільному меню максимально збалансовано консистенцію жирів, білків та вуглеводів. У новій формулі здорового харчування, розробленою Євгеном, менше солі, цукру, проте дозволено більше спецій, а соуси на основі фруктів. Загалом, у збірник внесли всі 110 рецептів, які пройшли тестування в шкільних їдальнях та сподобались дітям.

За словами заступника начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ірини Сум, нове меню вже представлене у кількох шкільних їдальнях Тернополя. Проте, поки що не всі страви, внесені до збірника, готуватимуть у місцевих закладах освіти. Це, насамперед, пов’язано із запропонованою специфікою їх приготування.

“З вересня у кількох школах Тернополя вже почали готувати страви за збірником Євгене Клопотенка. Проте, воночас варто зазначити, що не всі страви, які є у шкільному меню, є зі збірника знаного кухаря. Оскільки вимагається певна технологія приготування страв для якого потрібне відповідне технологічне обладнання”, – зазначає Ірина Сум.

Більш детально про дитяче харчування у школах Тернополя – у нашому відеоматеріалі.

Читайте також: У тернопільських закладах освіти оновлюють харчоблоки (Відео/Фото)

Exit mobile version