Поліція складає протоколи на школи і садочки Тернополя: невже ви вважаєте їх найбільшими злочинцями у місті, – Сергій Надал

Фото: Сергій Надал

У Тернополі правоохоронці розпочали складати протоколи на директорів освітніх закладів за роботу у “червноній” зоні. Поліціанти вже відвідали кілька шкіл та садочків. На цю ситуацію відреагував міський голова Тернополя Сергій Надал. Очільник міста зазначив, що це вперше за історію Незалежної України поліція Тернополя складає протоколи на школи та садочки.

“Невже замість того, щоб ловити справжніх злочинців, ваше завдання заблокувати роботу шкіл і садочків Тернополя? Хіба не в цих садочках доглядають Ваших дітей? Хіба не в цих школах їх навчають, поки ви виписуєте штрафи за “червону зону”? Я не хочу називати це відкритим наступом правоохоронців на освіту Тернополя”, – йдеться у повідомиленні.


Сергій Надал також подякував працівникам освітніх закладів та журналістам за те, що відстоюють інтереси дітей, їхнє право на навчання та оперативно висвітлюють події, які відбувають у Тернополі.

“Дякую нашим вчителям, вихователям, керівникам садочків і шкіл, які змушені замість навчання і виховання дітей займатися поясненням поліції, чому вони працюють. Я дякую журналістам, які сьогодні оперативно інформують про ситуацію з різних навчальних закладів.

Уряд лише вводить обмеження та заборони, замість того, щоб допомогу містам та областям з “ковідного фонду”. Ще раз нагадаю – маємо постанову Конституційного суду про те, що Кабмін і створені ним будь-які комісії не мають права встановлювати карантинні обмеження, які обмежують конституційні права і свободи людини та громадянина. Крім того, є рішення Тернопільського виконкому про невизнання урядового посилення карантину. Воно повністю відповідає чинному законодавству”, – зазначає Сергій Надал.


Тернопіль має продовжувати працювати. Транспорт – їздити. Школи і садочки – виховувати дітей за умов дотримання протиепідемологічних заходів, – переконаний мер Тернополя.

“Сьогодні правоохоронці прийшли до шкіл і садочків щоб їх закривати. Це – за межами здорового глузду і людської моралі. Шановні поліцейські! Захисники громади Тернополя! Ви прийшли в свої школи, в яких ви вчились, куди зараз ходять ваші діти. Ви складаєте протоколи на вчителів, які колись вас вчили писати, рахувати, бути людьми. Ви складаєте протокол на вашу першу вчительку”, – додає посадовець.

Нагадаємо, сьогодні, 8 вересня, у Тернополі поліціанти розпочали активно перевіряти освітні заклади Тернополя. Згідно з вимогами “червоної” зони, куди нещодавно внесли обласний центр, школи та садочки мають припинити роботу і бути зачиненими. Більш детально про те, як здійснюється перевірка та складання протоколів – у нашому матеріалі: “Тернопільські поліціанти складають протоколи за відвідування садочків та шкіл (Наживо)

Читайте також: Тернопільський автовокзал працює у звичному режимі, проте не всі напрямки доступні (Відео)

Exit mobile version