Мери Тернополя та Івано-Франківська подали в суд на Уряд за внесення міст до “червоної” зони

Тернопіль підтримав судовий позов Івано-Франківська та інших міст до Уряду з вимогою скасувати незаконні обмеження, що суперечать Конституції України. Про це на своїй сторінці у Фейсбук заявив міський голова Тернополя Сергій Надал. Очільник міста зазначив, що захищатиме права тернополян на повноцінне життя, можливість навчатися, працювати та отримувати заробітну плату.

Нагадаємо, міська рада Івано-Франківська подала позов на Кабмін України до Окружного адміністративного суду Києва. У заяві заперечується внесення міста в червону зону карантину. Про це на брифінгу в п’ятницю, 4 вересня, заявив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. 

“Вчора ми подали позовну заяву на Кабінет міністрів в Окружний адміністративний суд Києва. До неї приєдналися не лише міста Івано-Франківської області. Місто Тернопіль також подає в суд”, – повідомив Марцінків.

Як ми раніше повідомляли,  3 вересня у Києві відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До “червоної” зони карантину потрапили міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони. Нове епідзонування розпочне діяти 7 вересня.

Читайте також: “Червоний” Тернопіль продовжить роботу всіх сфер діяльності: результати засідання штабу (Відео)

Exit mobile version