Податкова знижка: тернопільські учні та студенти можуть повернути частину витрат на навчання (Відео)

Завдяки податковій знижці студенти та учні навчальних закладів Тернополя можуть повернути собі частину витрат за навчання. Згідно з статтею №166 Податкового кодексу України, відшкодовуються витрати на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

“Аби скористатися податковою знижкою, платник податків має до 31 грудня поточного року подати декларацію по понесених витратах за минулий рік. Також надати документи, які підтверджують сплату за навчання, довідку про доходи, договір, укладений з навчаним закладом та індетифікайний код”, – розповідає заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУДФС в області Володимир Брутко.

Оформити податкову знижку може сам студент, якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки. Також за нього це можуть зробити члени його сім’ї першого ступеня спорідненості  – мати, батько, дружина чи чоловік. Розмір податкової знижки – різний. Як повідомив Володимир Брутко, минулоріч прийняли близько 3 тисяч 800 декларацій. На сьогоднішній день ця цифра становить – 3 тисячі звернень.

“В цьому році подається декларація за минулий рік. Тобто всі документи про сплату за навчання враховуються у поточному році. Якщо до кінця цього року платник не скористається правом на податкову знижку за 2019 рік, таке право на наступний рік не переноситься”, – додає Володимир Брутко.

Для оформлення податкової знижки необхідно:

  1. Громадянство України та наявність ІПН (ідентифікаційного коду).
  2. Не бути приватним підприємцем.

Відшкодуванню підлягають лише послуги вітчизняних вищих навчальних закладів. Не відшкодовуються додаткові курси чи навчання на військовій кафедрі. Більш детально про суми повернень, зміни та можливі перешкоди на шляху до отримання податкової знижки – у нашому відеоматеріалі.

Читайте також: У Тернополі понад 10% зареєстрованих учасників не з’явилися на додаткову сесію ЗНО (Відео)

Exit mobile version