Вона – його ангел, а він – її крила. І одне без одного їм ніяк: допомоги потребує подружжя з Тернополя

Фото: Зоряна Сурматюк

Вони разом вже не один десяток літ. За спиною родини чимало радості та щастя. Попереду – ще більше мрій та прагнень. Та два роки тому у їхнє життя увірвалася хвороба. У чоловіка Зоряни 57-річного Сергія Олександровича Федчука з Тернополя діагностували онкологію. Розпочалася важка та виснажлива боротьба. Вони стикнулися з чималими труднощами та завжди були, є і будуть разом. Бо вона – його ангел, який не дає упасти, його сила. А він – її крила, і що може залишитися без цих крил Зоряна навіть й думки не припускає. Вірить і знає, у них все вийде, все буде добре. Та впоратися самотужки більше не під силу, подружжя потребує допомоги небайдужих.

“Виявили ми цю хворобу випадково. Влітку 2018 року, коли він приїхав додому, то помітили на ногах сильні набряки. Звернулися до лікарів. Зробили МРТ і побачили пухлину на лівій нирці. Потім ми пішли в онкодиспансер, там пройшли дослідження, метастазів не виявили, було призначено лікування. Згодом чоловік відчув біль у кістках і тоді ми звернулися в інститут раку у Києві. Додаткове обстежеження показало віддалені метастази. І якщо до цього часу ще йшла мова про оперативне втручання, то зараз вже про це лікарі не говорять. Призначно дороговартісне лікування медичними препаратами”, – розповідає дружина Зоряна.

Жінка каже, Сергій Олександрович приймав вже чимало різних препаратів. Та щоб він не пив, не колов – хвороба не реагує. Вони ж не здаються, хоча й важко.

“У лютому у Сергія збільшився ліфмовузол. Чоловік про це не сказав, не хотів тривожити. Почався карантин, а коли вже пішло послаблення, лише тоді заговорив. Ми звернулися у лікарню, зробили біопсію та гістологію. Результат жахливий і болючий – новоутворення злоякісне. Так, в липнці цього року йому призначили нову хіміотерапію, яка в три рази дорожча за попередню”, – плачучи, розповідає жінка.

Вартість новопризначеного препарату 90 тисяч гривень – це на місяць. Оскільки зібрати такі кошти для родини було нереально, вони знайшли аналог. Його ціна – до 30 тисяч гривень. Чи дає таке “дешеве” лікування той ефект, який би мав бути від першочергово призначених препаратів, невідомо. Та діватися нікуди.

Всі заощадження, які були, за роки боротьби з раком витрачено. А ще ж є додаткові обстеження та аналізи. Зоряна зізнається, зараз навіть на МРТ немає грошей, а йому цю процедуру потрібно робити кожні три місяці.

Якщо у вас є змога допомогти цим людям у такій важкій боротьбі – зробіть це. Відмовившись від філіжанки кави, цукерки чи морозива – ви допомагаєте рятувати життя, бо важлива кожна гривня. Ця родина, як і багато інших, які опинилися у складній ситуації, заслуговує на те, аби мати можливіть поборотися і подолати недугу.

Зазначимо, на сьогодні чоловіку потрібні такі препарати: Сутент 50 мг або Афінітор, уколи ” Іксжева” 120 мл/місяць, Сутент 30 таблеток/місяць.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк

5168 7427 1057 3266 (гривнева) – Сурматюк Зоряна Омелянівна (дружина)

5375 4188 0514 0977 (валютна) SURMATIUK ZORIANA

Читайте також: “Мама, а буба не болить?”: заради дітей Наталя Борисюк з Тернопільщини продовжує лікування

Exit mobile version