Подаруйте шанс на нове життя: 69 дітей з Тернопільського району чекають на усиновлення

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Станом на 17 вересня у Тернопільському районі 69 дітей чекають на усиновлення. Про це свідчать дані Тернопільської РВА, пише Файне місто.

9 дітей усиновили впродовж 2023-2024 років. Днями завершиться процедура усиновлення ще трьох. Усього в районі підлягають усиновленню 69 дітей.

Усю необхідну інформацію про усиновлення можна отримати у працівників служби у справах дітей Тернопільської районної державної адміністрації, безпосередньо у своїх громадах або ж на онлайн-платформі https://www.dity.gov.ua/.

В Україні зростає кількість охочих усиновити дитину

На 17 вересня в Україні зареєстровано понад 2 тисячі кандидатів, охочих усиновити дитину. Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону.

У нас збільшилася кількість людей, які хочуть усиновити дитину. На сьогодні ми вже маємо 2,1 тис. кандидатів на усиновлення, – сказала Жолнович.

Водночас, вона зазначила, що статистика з усиновлення поки що залишається незмінною – близько 1 тисячі дітей щороку.

Також міністр розповіла, що за останній час держава активізувала процес навчання усиновлювачів, а також збільшила кількість тренерів та груп навчання.

При цьому Жолнович додала, що вирахувати охочих усиновити дитину для відстрочки від мобілізації можна на різних етапах процесу. А сам процес усиновлення триває до року, тож це дуже слабка мотивація для відстрочки.

До слова, раніше ми писали про історію офіцера служби військового капеланства, священика Православної церкви України Андрія Палцана. Він виховує п’ятьох синів, яких всиновив 2 роки тому.

Більше: “Це мої діти”: капелан Андрій Палцан з Тернополя усиновив 5 хлопчиків (Фото/Відео)

Також священник-блогер Олексій Філюк з Тернопільщини, якого знає вся країна, виховує трьох всиновлених дітей. Він закликав не боятися усиновлювати дітей і відважитися, а Бог у всьому допоможе.

Більше: Священник з Тернопільщини Олексій Філюк виховує трьох всиновлених дітей (Фото/Відео)

Читайте також:

Exit mobile version