“Це мої діти”: капелан Андрій Палцан з Тернополя усиновив 5 хлопчиків (Фото/Відео)

Фото: Файне місто

Андрій Палцан – офіцер служби військового капеланства оперативного командування “Захід”, священик Православної церкви України. Він виховує п’ятьох синів, яких всиновив 2 роки тому. Військовослужбовець поділився з Файним містом своєю історією.

Як розповів отець, у 6 років він не розумів, чому в нього є мама і тато, а в деяких дітей батьків немає. Тому в дитинстві пообіцяв собі, якщо в нього буде можливість в дорослому віці допомогти хоча б одній дитині подарувати сім’ю, він обов’язково це зробить. Тому наразі священник всиновив 5 дітей, 4 з яких біологічно рідні між собою.

Фото із соціальних мереж Андрія Палцана

Старший і 4 молодших між собою не рідні. Але знову ж таки, це менші діти. Мене попросили його забрати, так як перші дітки, яких я забрав, це були два мої середні сини – Кирило та Дмитро, – сказав капелан.

Андрій зазначив, що інформацію про дітей, які не мають батьків, знайшов на інтернет-ресурсі “Зміни одне життя”. Там є такі коротенькі відеоролики про дітей.

На той момент я ще не знав всієї процедури, як забрати дітей, як це все власне відбувається. Але я от навіть зараз, як закриваю очі, бачу картинку, як вони двоє таких маленьких ще беззубих хлопчиків щось там між собою дуріють. Кирило каже: “Ну Діма!”. Вперше побачивши цей відеоролик, я зрозумів, що це мої діти, – із трепетом поділився священник.
Фото із соціальних мереж Андрія Палцана

Зібравши всі документи необхідні, Андрій дізнався, що в Кирила і Дмитра є ще два менші брати. Він не міг собі дозволити їх не забрати.

Ми їх забирали дуже довго. Тобто ми об’їздили більшу частину України разом з інтернатом, адже з одного інтернету їх евакували в інший. Я їхав за ними вслід для того, щоб підтримати зв’язок з дітками, – додав отець.
Фото із соціальних мереж Андрія Палцана

Андрій з дітками у Тернополі вже майже 2 роки. Так, із Тернопільським міським центром соціальних служб йому вдалося владнати всі “паперові” справи.

Я безмежно радий, тому що це цього вартувало. Всі ті, як я люблю сміятися, “сім кругів ада” були варті того, щоб зараз прийти додому, коли діти біжать на тебе з цими маленькими рученятами і кричать: “Тато приїхав”. Ти забуваєш втому, весь цей негатив, який десь там збирався. На великий жаль, так воно зараз є, тим більше, що в такий важкий час ти приходиш додому і там відбувається повністю таке переродження, ти абстрагуєшся від всього, відпочиваєш душевно фізично, – підсумував капелан.
Фото із соціальних мереж Андрія Палцана

Зазначимо, усиновити дитину може кожен охочий. Для цього можете звернутися за номером +3800981747741. Працівники Тернопільського міського центру соціальних служб нададуть усю детальну інформацію та допоможуть вам взяти опіку над малечею.

Нагадаємо, раніше ми писали, що священник-блогер Олексій Філюк з Тернопільщини, якого знає вся країна, виховує трьох всиновлених дітей. Він закликав не боятися усиновлювати дітей і відважитися, а Бог у всьому допоможе.

Більше: Священник з Тернопільщини Олексій Філюк виховує трьох всиновлених дітей (Фото/Відео)

Exit mobile version