Колаборантку, яка допомагала окупантам, засудили у Тернополі

Фото: Управління СБ України в Тернопільській області

У Тернополі засуджено колаборантку із Запоріжжя, яка допомагала окупантам реалізовувати ворожу політику у сфері соціального забезпечення. Про це пише Файне місто з посилання на Управління СБ України в Тернопільській області.

Відомо, що жителька селища Кам’янка після захоплення росіянами Пологівського району Запорізької області пристала на пропозицію загарбників і очолила відділ з питань соціального захисту населення у так званій «Куйбышевской военно-гражданской администрации».

На цій посаді колаборантка допомагала окупантам реалізовувати ворожу політику у сфері соціального забезпечення громадян, а також сприяла у встановленні окупаційного режиму на загарбаних ворогом територіях Запоріжжя.

Зокрема, вона проводила співбесіди із працівниками Кам’янської селищної ради під час яких схиляла їх до підтримки окупаційної влади та працевлаштування у окупаційній адміністрації селища. Також зрадниця була наділена владними повноваженнями для сприяння окупантам у незаконному встановленні опіки і піклування над українськими дітьми-сиротами та подальшого їх вивезення у росією,- йдеться у повідомленні.

Тернопільський міськрайонний суд визнав зловмисницю винною за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) ККУ та засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати державні посади на 15 років.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого) за підтримки державного обвинувачення Тернопільською обласною прокуратурою.

Наразі тривають комплексні заходи з розшуку колаборантки та її притягнення до фактичної відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України.

Читайте також: 99% шкіл Тернопільщини мають укриття

Exit mobile version