99% шкіл Тернопільщини мають укриття

ТЗОШ І-ІІІст. №28 // Фото з відкритих джерел

На сьогодні 99% шкіл Тернопільщини мають укриття. Лише у трьох закладах вони відсутні. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільску ОВА.

Дистанційна форма навчання буде у двох закладах Микулинецької територіальної громади, зокрема, у Ладичинській та Різдвянській гімназіях.

У першому закладі роботи із будівництва укриття планують завершити до 1 жовтня 2024 року коштом місцевого бюджету. А у Різдвянській гімназії буде реалізовуватися експериментальний проєкт щодо створення захищеного простору в будівлі закладу освіти та встановлено габіони.

Також укриття відсутнє у Раштівецькій гімназії Гримайлівської територіальної громади, яку згідно з рішенням селищної ради реорганізовано у початкову школу. У закладі вже завершуються роботи з облаштування укриття в іншого суб’єкта господарювання, поблизу школи.

Також, обговорюється впровадження нового навчального предмета «Захист України», який має на меті формування національної та громадянської ідентичності, – йдеться в повідомленні.

Оновлений предмет викладатимуть в осередках, яких в області є 37. В кожному з них зможе навчатися від 80 учнів старших класів. Наразі на Тернопільщині є три навчених тренери, котрі підвищуватимуть кваліфікацію вчителів предмету «Захист України». 

Читайте також: Нацбанк на півроку встановлює ліміт для переказів “з картки на картку” 

Exit mobile version