Хресна хода прихильників УПЦ МП вирушила на Тернопільщину

Хресний хід вірян УПЦ мп до Почаївської лаври // Фото ілюстративне

Хресна хода прихожан УПЦ МП вирушила з Кам’янця-Подільського до Свято-Успенської Почаївської лаври, що на Тернопільщині. Митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор повідомив, що не благословляє її. Про це пише Файне місто з посиланням на звернення митрополита.

Нагадаємо, що учасники Хресного ходу весь час організовувалися винятково самостійно для паломництва до Почаївської Лаври. Сьогодні, через воєнний стан у нашій країні Кам’янець-Подільська єпархія не може благословити проведення традиційного Хресного ходу до Почаївської Лаври.
Благодать Святого Духа нехай сприяє вам, дорогі брати і сестри, в доброму християнському житті, яке відкриває шлях до миру з Богом і ближніми, що сприяє ствердженню миру у Церкві та Державі, – йдеться у зверненні митрополита.

Зазначимо, захід відбувається попри те, що Хмельницька обласна військова адміністрація заборонила проведення масових зібрань вірян у період з 16 до 25 серпня. Зокрема, це стосувалося і паломницької ходи до Почаївської лаври. В Тернопільській ОВА станом на ранок 21 серпня на це ще не відреагували.

Нагадаємо, раніше за позовом Тернопільської обласної військової адміністрації суд повернув комплекс будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської Лаври у власність держави. 

Більше: Суд повернув у власність держави Свято-Духівський монастир Почаївської Лаври

Також Мінкульт планує повернути Почаївську лавру державі.

Вчора, 20 серпня, Рада заборонила діяльність російської церкви в Україні.

Читайте також:

Exit mobile version