Рада заборонила діяльність російської церкви в Україні

Джерело: glavcom.ua

Верховна Рада у вівторок, 20 серпня, проголосувала у другому читанні та в цілому за законопроєкт №8371. Він передбачає заборону діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр яких розташований у країні-агресорі. Про це пише Файне місто з посиланням на народних депутатів Миколу Княжицького та Ярослава Железняка.

За відповідне рішення проголосували 265 народних депутатів:

Як додав Железняк, закон набуває чинності через 30 днів із дня його опублікування. Крім одного пункту  –  згідно з ним громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ.

Історичний день. Ставимо крапку в існуванні російської православної церкви та її філій в Україні. Рада ухвалила законопроєкт №8371, який заборонить діяльність релігійних організацій, що мають зв’язки з країною-агресоркою. 265 за. Для мене це було принциповим питанням, – прокоментував це голосування Микола Княжицький.
Фото: facebook.com/MykolaKniazhytsky

Законопроєкт передбачає, що:

Законопроєкт №8371, що його Кабмін ініціював на виконання рішення РНБО щодо обмеження і заборони релігійних організацій, які керуються РФ, зареєстрований 19 січня 2023 року. ВРУ проголосувала за нього в першому читанні 19 жовтня 2023-го. 

Читайте також:

Exit mobile version