Жінку застрелили на очах у дітей: очевидці стрілянини на Тернопільщині розповіли шокуючі деталі

Фото: Начальник ГУНП у Тернопільській області Сергій Зюбаненко

У четвер, 15 серпня, у Доброводах на Тернопільщині був День села. З нагоди свята поблизу місцевого клубу розгорнули атракціони, де зібралися чимало дітей зі своїми рідними. В один момент все пішло шкереберть, адже розпочалася стрілянина. Про деталі Файному місту розповіла місцева жителька, родичка якої у той день була в “епіцентрі” подій.

Почули постріли. Один чоловік (якого пізніше поранили) сказав, що хтось певно жартує, і пішов подивитися. Потім хтось звалив її (родичку – ред.) на землю зі словами “тікай, хтось стріляє”. Почалася паніка, люди хватали дітей і тікали, — розповіла односельчанка постраждалих. — Вона бігла в бік цвинтаря. По дорозі зустріла жінку (яка потім загинула). Вона верталася додому з дочкою. Військовий також йшов в напрямку цвинтаря і стріляв по всіх. Хтось казав, що він мав два магазини патронів.

Жінка зазначила нашій журналістці, що стрільця зупинили двоє чоловіків. З місця стрілянини він встиг пройти майже 2 кілометри. Потім на місце прибули правоохоронці.

Загинула жінка, мама двох дітей, вдова. Вона верталась з дітьми додому – Мальшевська Марія, була першою жертвою. Її застрелили на очах в дітей. Інша жінка була Зремяк Ольга, – сказала односельчанка загиблих.

Багато хто з людей опісля цієї ситуації ще деякий час сиділи в бомбосховищі в школі, бо не розуміли, що відбувається. Поранених внаслідок стрілянини госпіталізували.

Поки знають про двох поранених. Чоловікові прострелив дві руки. Жінці — живіт, – додала жителька Добровод.

Що встановило слідство

Вчора у поліції Тернопільщини повідомили, що в області вводили спеціальну поліцейську операцію для пошуку зловмисника. У результаті подальших злагоджених дій із залученням співробітників спецпідрозділу КОРД, чоловіка, причетного до скоєння злочину, затримали. Ним виявився 45-річний житель Житомирської області.

Наразі встановлюються обставини надзвичайної події. Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Матеріали за підслідністю будуть скеровані до Державного бюро розслідувань.

Оновлено: Слідчі оголосили підозру чоловіку, який влаштував стрілянину по людях на Тернопільщині

Читайте також:

Exit mobile version