У Тернополі тимчасово не штрафуватимуть водіїв за порушення правил паркування

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Тернополі запровадили нову систему оплати за паркування. Щоб забезпечити плавний перехід до нових способів оплати, муніципальна інспекція до понеділка не виписуватиме штрафи за порушення правил паркування, які стосуються оплати. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

До 5 серпня у місті будуть проводити роз’яснювальні роботи та допомагатимуть водіям ознайомитися з новою системою та методами оплати. Зазначається, що такий захід має на меті полегшити перехід до сучасних способів оплати та уникнути непорозумінь серед водіїв.

Нагадаємо, з 2 серпня у Тернополі більше не працюватимуть паркувальники. Сплачувати за паркування водії повинні самостійно.

Більше: Як працює нова система оплати за паркування у Тернополі (Відео)

Також Тернопільська міська рада запрошує долучитися до управління муніципальної інспекції. Зокрема, є вакансії інспекторів з паркування. Відгукуватися можуть усі охочі.

Більше: У Тернополі є вакансії інспекторів з паркування 

Хто має право на безкоштовне паркування у Тернополі?

До слова, у Законі України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» законодавцем визначено вичерпний перелік осіб, для яких облаштовуються безоплатні місця для паркування транспортних засобів. Зокрема, безкоштовне паркування передбачене для транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю. 

Водії, які керують транспортними засобами, на яких встановлений розпізнавальний знак «Водій з інвалідністю», повинні мати при собі документи, що підтверджують інвалідність водія або одного з пасажирів.

Exit mobile version