Як працює нова система оплати за паркування у Тернополі (Відео)

Фото: Тернопільська міська рада

З 2 серпня у Тернополі в центральній частині міста більше не працюватимуть паркувальники, а сплачувати за паркування водії повинні самостійно. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Для зручності водіїв передбачено три способи оплати паркування:

На перехідний період паркувальники ще працюватимуть навколо ринку. Проте водії все одно повинні будуть оплачувати паркування самостійно одним із зазначених способів.

Хто та як буде здійснювати контроль за оплатою паркування?

Контроль за оплатою паркування у Тернополі здійснюють працівники муніципальної інспекції за допомогою спеціальних планшетів. Це відбувається наступним чином:

Хто має право на безкоштовне паркування у Тернополі?

В Законі України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» законодавцем визначено вичерпний перелік осіб, для яких облаштовуються безоплатні місця для паркування транспортних засобів. Зокрема, безкоштовне паркування передбачене для транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю

Водії, які керують транспортними засобами, на яких встановлений розпізнавальний знак «Водій з інвалідністю», повинні мати при собі документи, що підтверджують інвалідність водія або одного з пасажирів.

Читайте також: Через ремонти на вул. Промисловій у Тернополі буде обмежено рух транспорту

Exit mobile version