“Благодійна їдальня” у Тернополі – більше, ніж просто гарячий обід (Відео)

Безкоштовні гарячі обіди для тих, хто потребує. Впродовж 20 років у Тернополі діє “Благодійна їдальня”. Щодня тут харчуються кілька десятків людей, які опинилися в складних життєвих обставинах та не можуть самостійно придбати продукти. Люди, які приходять сюди, аби попоїсти, переконані, такий проект – це величезна підтримка.

Я – одинока. Такі обіди для мене – це велика підтримка. Дуже смачно. Люба Іванівна – вже такої не знайдуть, незамінна – каже про працівницю їдальні пані Владислава. – Обіди свіжі, смачні. Нема що й казати. Дуже, дуже смачно. Домашні страви, які працівниці готують з любов’ю, дарують нам відчуття сімейного затишку і тепла.”

Щодня працівниці “Благодійної їдальні” гостують обіди для 60 осіб. Страви у меню щоразу різні. Це – суп чи борщ, каша чи картопля, гарячий напій та булочка.

“Кожного дня готуємо щось нове та інше. На 5 днів розписане меню – каші, картопля, от сьогодні є овочеве рагу. Різні м’ясні вироби – фрикадельки, котлети, відбивні. Це може бути свинина чи курятина. Також риба. Щодня мусить бути щось м’ясне. Окрім першого та другого, даємо ще каву, хлібчик та булочку”, – розповідає працівниця “Благодійної їдальні” Любов Іванівна.

Прийти та отримати гарячий обід можен кожен, хто звернеться до працівників територіального центру та надасть необхідні документи. Це, зокрема, паспорт та посвідчення. Окрім цього, людина має надати довідку про медичний огляд.

“До нас приходять люди, які перебувають у складних життєвих обставинах. Для того, щоб прийти до нас на харчування, людині потрібно написати відповідну заяву, принести паспорт, індетифікайний код, а також посідчення, що вона є чи то пенсіонером, чи особою з інвалідністю. Також потрібно довідка про те, що людина не хворіє різними інфекційними захворюваннями”, – розповідає перший заступник директора Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення Ірина Семенишин.

Написану заяву працівники територіального центру розглядають у визначений строк. Для прийняття рішення також буде проведено огляд житлово-побутових умов проживання заявника. Якщо надана людиною інформація буде правдивою, її включать у список осіб, зареєстрованих на безкоштовне харчування.

Читайте також: Завдяки велопрогулянці, тернополянин Тарас Гудима пригадав минуле 50-річної давності (Відео)

Exit mobile version