Масштабна корупційна схема на Тернопільщині: працівники ТЦК заробили мільйони гривень на військовозобов’язаних (Фото)

Фото: Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

На Тернопільщині викрили масштабну корупційну схему. Службовці ТЦК за гроші «вирішували питання» для військовозобов’язаних і «заробили» мільйони гривень. Обвинуваченим повідомили про підозру. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону.

За процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури задокументовали корупційну схему отримання хабарів. Обвинувачені – виконувач обов’язків начальника відділу та головний спеціаліст мобілізаційного відділення районного ТЦК.

В.о. керівника підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 368 КК України), а його підлеглого – у зловживанні впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

Фото: Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Що встановила слідство

Як встановили правоохоронці, 42-річний в.о. керівника вимагав у громадянина скретч-картки на паливо вартістю майже 15 тисяч гривень. Він обіцяв «вирішити питання», щоб не вручали повістки його брату та не доставляли його в ТЦК та СП для проходження ВЛК.

Фото: Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Водночас слідство встановило, що 54-річний головний спеціаліст вимагав від військовозобов’язаного 1500 доларів США та 200 літрів дизпалива, ціною 12 тисяч гривень. Він запевняв, що оновить військово-облікові дані та проставить код без проходження ВЛК та прибуття до ТЦК.

Провели 37 обшуків

У ході обшуків вилучили 1 800 000 гривень, 82 000 євро, 96 000 доларів США, чорнову документацію, паливні картки, транспортні засоби, мобільні телефони, сім-карти та інші речові докази.

Наразі спецпрокурори скерували до суду клопотання про обрання для військових міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Також триває перевірка щодо причетності до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу управління карного розшуку та за сприяння спецпризначенців КОРД.

Фото: Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Exit mobile version