Восени відключень світла може не бути: які умови

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

З початку осені в Україні може не бути відключень електроенергії. Це станеться, якщо не буде нових атак на інфраструктуру та вчасно закінчаться ремонти на енергоблоках АЕС. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі каналу Київ24, пише Файне місто.

Моя оцінка виглядає так, що якщо погода дійсно покращиться, то мова йтиме про 8-10 годин забезпеченого постачання в Києві. А десь в кінці серпня – початку вересня обмежень може не бути взагалі, – заявив фахівець з енергетики.

Харченко пояснив, що без додаткових атак РФ по інфраструктурі України початок осені може пройти без відключень.

Якщо не буде додаткових атак, то за умови вчасно проведених ремонтів на АЕС, ми маємо шанси вересень-жовтень пожити без обмежень, – наголосив директор Центру досліджень енергетики.

Нагадаємо, сьогодні, 15 липня, обленерго застосовують обмеження споживання електрики протягом всієї доби. Через аномальну спеку в Україні, за прогнозом – споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття. Крім цього, через спеку в Україні знеструмлені майже пів тисячі населених пунктів, зокрема на Тернопільщині.

Більше: Без електрики залишились населені пункти Тернопільщини через аномальну спеку 

Exit mobile version