Без електрики залишились населені пункти Тернопільщини через аномальну спеку

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Сьогодні, 15 липня, обленерго застосовують обмеження споживання електрики протягом всієї доби. Через аномальну спеку в Україні, за прогнозом – споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття. Крім цього, через спеку в Україні знеструмлені майже пів тисячі населених пунктів. Про це пише Файне місто з посиланням на Укренерго.

За даними енергетичної компанії, станом на ранок, 15 липня, знеструмлені 446 населених пунктів в Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській областях.

За даними Міненерго, у Тернопільській області через негоду знеструмлено 64 населені пункти – 23,9 тисячі абонентів.

Обленерго застосовують графіки відключень протягом всієї доби. Для компенсації дефіциту енергії в системі, сьогодні до 16:00 діятимуть три черги графіків погодинних відключень, з 16:00 до 24:00 – чотири черги.

Значний дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії, – пояснили в Укренерго

В неділю, 14 липня, з 01:00 до 07:00, для зменшення обсягу дефіциту «Укренерго» залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини. Вчора з 11:00 до 18:00 українська енергосистема приймала надлишки з енергосистеми Польщі. Сьогодні вночі польська енергосистема також здійснювала аварійне постачання електроенергії в енергосистему України.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 25 126 МВт*год, з максимальною потужністю 1336 МВт. Через аномальну спеку та зростання споживання в Європі обсяг імпорту зменшився. Експорт не відбувається і не передбачається.

Графік відключення електропостачання на Тернопільщині 15 липня

В понеділок, 15 липня, з 00:00 до 24:00 год, на Тернопільщині вимикатимуть електрику в такі години:

Зазначимо, що графік відключення світла може змінюватися протягом доби. Слідкуйте за актуальними оновленнями у нашому Телеграм-каналі.

Читайте також: 13 пожеж ліквідували вогнеборці Тернопільщини протягом вихідних (Фото) 

Exit mobile version