Диван на колесах з Тернопільщини приїхав до Києва (Фото)

Фото надані Укрінформу Аркадієм Фішманом та Оленою Дунець

Винахідник Аркадій Фішман та його супутниця у мандрах Олена Дунець подолали на дивані майже 600 кілометрів. Вони виїхали із Заліщиків на Тернопільщині та прибули до Києва, щоб зібрати гроші для ЗСУ. Мандрівники їхали на дивані, який понад рік тому сконструював Аркадій. Про це пише Файне місто з посиланням на Укрінформ.

Винахідник із сумом розповів, що необхідну суму під час подорожі зібрати не вдалось. Однак, Аркадій разом з Оленою ще залишаться у Києві, будуть їздити містом та збирати донати.

 Фото надані Укрінформу Аркадієм Фішманом та Оленою Дунець

Ми радіємо, що нам вдалося подолати на дивані таку значну відстань і дістатися Києва. Звісно, це була важка подорож через спеку, також виникали побутові незручності. Та найбільше нас засмутило те, що ми не змогли зібрати необхідну суму коштів. На нашій банці зараз понад 205 тисяч гривень. А для виготовлення наземного дрона для евакуації поранених бійців і перевезення вантажів потрібно 400 тисяч гривень, на дрон для розмінування – 600 тисяч гривень. Ми сподівалися зібрати під час подорожі 2 мільйони гривень. Але ми не здаємося. До 6 липня ми залишаємося у Києві – будемо їздити містом, відвідувати знамениті локації і сподіваємося, що зможемо зібрати більше коштів на наземні дрони для наших захисників, – розповів Фішман.
 Фото надані Укрінформу Аркадієм Фішманом та Оленою Дунець

Мандрівників протягом всієї поїздки підтримували люди, яких вони зустрічали дорогою, запрошували на ночівлю, пригощали їжею, допомагали з ремонтом дивана.

 Фото надані Укрінформу Аркадієм Фішманом та Оленою Дунець

Ми познайомилися з багатьма чудовими людьми. Крім того, навчилися робити багато речей під час поїздки на дивані. До прикладу, готувати яєшню, монтувати відео, давати інтерв’ю. Це був незабутній досвіт, – зазначив винахідник.
 Фото надані Укрінформу Аркадієм Фішманом та Оленою Дунець

Він додав, що мандрівці на дивані з електродвигуном не завадили відключення світла. Лише одного разу на заправці їм не вдалося зарядити диван через відсутність електроенергії, але вже у наступному селі вони змогли це зробити.

Аркадій та Олена найбільше мріють відіспатися після 11-денної подорожі, а також зібрати 600 000 гривень на дрон-розміновувач. Підтримати мандрівників на дивані можна за цим посиланням.

Читайте також: Смачна підтримка фронту: як на Тернопільщині діє волонтерський штаб (Фото)

Exit mobile version